Macaw.nl/Cases/Finance/VGZ kiest voor Sitecore

Hoe Coöperatie VGZ Sitecore inzet

icon

Coöperatie VGZ kiest voor kortere time-to-market, persoonlijke en relevantie communicatie met de klant door inzet Sitecore

Na een uitgebreid selectietraject kiest Coöperatie VGZ samen met Macaw voor Sitecore om hun merkenwebsites te re-platformen.

De keuze voor de Sitecore Experience Cloud is gebaseerd op twee belangrijke strategische doelen. Enerzijds het verhogen van de klanttevredenheid (NPS verhogen), anderzijds kostenbesparing aan operationele processen. In de visie van Coöperatie VGZ dragen laagdrempelige communicatie, persoonlijke en relevante informatie en geautomatiseerde processen hier aan bij. De Sitecore Experience Cloud ondersteunt in de online kanalen en biedt bij uitstek de juiste tools om business, marketing en communicatie in staat te stellen dit te bereiken.

Sitecore Experience Accelerator

Coöperatie VGZ heeft een sterke focus op standaardisering over alle merken heen. Door functionaliteit een keer te ontwikkelen en meerdere keren te gebruiken ontstaat efficiëntie, hergebruik en kunnen ze aspecten zoals onderhoud, stabiliteit en veiligheid beter waarborgen. De merken behouden hierbij wel hun visuele unieke identiteit. Coöperatie VGZ heeft daarom bovenop Sitecore gekozen voor de Sitecore Experience Accelerator, ook wel afgekort tot SXA. SXA is een framework wat focust op standaardisatie en daarnaast op het efficiënter maken van ontwikkelprocessen van een website. Dit verkort de time-to-market en reduceert ontwikkelkosten.

Kortere time-to-market

Het gebruik van Sitecore Experience Accelerator helpt ook met het verkorten van de time-to-market. De eerste website die op het Sitecore platform van VGZ is gerealiseerd was in zes weken gereed. In de aanpak is vrijwel direct gestart met het maken van de User Experience in de vorm van wireframes. Ondertussen werd het visuele design gemaakt wat hierop aansloot. Zodra de eerste designelementen op componentniveau gereed waren is gestart met front-end development. Separaat daaraan zijn redacteuren gestart met het toevoegen van de sitestructuur en content. Dit proces ziet er als volgt uit:

sitecore

Voordoen, samen doen, zelf doen

Coöperatie VGZ en Macaw werken samen onder het thema voordoen, samen doen, zelf doen. Macaw, als strategisch partner van Coöperatie VGZ, heeft zich bij de eerste twee sites vooral gefocust op kennisoverdracht door voordoen. Met onder andere de Sitecore Experience Accelerator was dit mogelijk.

De volgende stap is een van de merkensites van Coöperatie VGZ op de Sitecore Experience Cloud bouwen waarbij Coöperatie VGZ en Macaw dit samen doen. Het laat zich eenvoudig raden dat de volgende serie merkensites door Coöperatie VGZ zelf gedaan worden waarbij Macaw meekijkt, coacht en adviseert waar nodig.

Deze laagdrempelige en transparante werkwijze, ondersteund met de brede expertise van Macaw op zowel business, marketing als IT vlak, helpt Coöperatie VGZ met relatief kleine stappen al grote successen te behalen.

Challenge
De VGZ merkenwebsite moest verhuizen van een platform naar het Sitecore CMS. Hierbij waren twee doelen gesteld: het verhogen van de klanttevredenheid en kostenbesparing aan operationele processen.
Aanpak
Coöperatie VGZ heeft bovenop Sitecore gekozen voor de Sitecore Experience Accelerator, ook wel afgekort tot SXA. SXA is een framework wat focust op standaardisatie en daarnaast op het efficiënter maken van ontwikkelprocessen van een website. Dit verkort de time-to-market en reduceert ontwikkelkosten.
Resultaat
In zes weken was de eerste website life. Doordat Macaw hierbij vooral heeft gefocusd op kennisoverdracht door voordoen, kon VGZ de volgende pagina's zelf doen. Hierbij kijkt, coacht en adviseert Macaw waar nodig.
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Digitaal Platform voor ANWB
icon
Case
ANWB Reizen kiest voor Sitecore framework
ANWB brengt hun multi-label strategie naar een hoger niveau met een nieuw content management systeem: Sitecore. De voordelen? Lagere ontwikkelkosten en snelle schaalbaarheid. Zo ontwikkelt de IT-afdeling van de ANWB in één keer de sitestructuur, modules en content van meerdere labels.
Contact