Macaw.nl/Cases/Manufacturing/Toekomstbestendig en goed beveiligd Customer Experience platform voor Stadtwerke Krefeld

Toekomstbestendig en goed beveiligd Customer Experience platform voor Stadtwerke Krefeld

icon

Over Stadtwerke Krefeld

Stadtwerke Krefeld AG (SWK) is een gemeentelijk nuts- en transportbedrijf voor Krefeld en enkele aangrenzende buurgemeenten. Deze holding maakt deel uit van het SKW-Konzern, een regionaal georiënteerde gemeentelijke groep van bedrijven dat actief is in de vijf bedrijfstakken energie, water, afvalverwerking, transport en dienstverlening. De groep biedt particuliere huishoudens en bedrijven in Krefeld en de omgeving uitgebreide infrastructuurdiensten. 

Uitdaging 

Stadtwerke Krefeld definieerde een strategisch digitaaltransformatieprogramma waarin twee belangrijke doelen centraal staan:  

  • Het verhogen van de klantloyaliteit en het stimuleren van cross- en upsell. 
  • Het verbeteren van de efficiëntie van de werknemers, de kwaliteit van de gegevens en de verkoopconversie. 

Onderdeel van dit programma was de implementatie van een digitaal experience platform om de interactie tussen de klanten en medewerkers van Stadtwerke Krefeld te vergemakkelijken. Na een RFP (Request For Proposal) proces werd gekozen voor het Experience Platform van Sitecore.  

Vanwege het strategische belang van het programma werd een nieuw agile scrumteam binnen de organisatie geformeerd. Dit team kreeg de opdracht de digitale customer touchpoints, zoals de corporate website en de klantportalen, te implementeren, te onderhouden en te optimaliseren. 

Stadtwerke Krefeld wilde dat de klantgegevens die via deze touchpoints worden uitgewisseld altijd beveiligd zijn. Daarnaast wilde het bedrijf volledig voldoen aan de algemene verordening inzake de bescherming van persoonsgegevens (AVG). Tijdens de implementatiefase van het nieuwe customer experience platform liep Stadtwerke Krefeld tegen uitdagingen aan met betrekking tot het creëren van een schaalbare en vooral veilige Microsoft Azure-cloudinfrastructuur voor het Sitecore-platform. Deze uitdagingen veroorzaakten een daling van de ontwikkelsnelheid en brachten de deadline voor de herlancering van de corporate website in gevaar.  

Het management van Stadtwerke Krefeld vroeg daarom hulp aan Macaw, een Sitecore Platinum Partner en Microsoft Gold Partner met uitgebreide kennis en ervaring met het implementeren van Sitecore-on-Azure-oplossingen. 

Aanpak 

Macaw beoordeelde de huidige status van het project, de processen en de geïmplementeerde oplossingen. Dit hield in dat Macaw zowel de opzet van de Microsoft Azure-cloudinfrastructuur, de geïmplementeerde architectuur van het Sitecore Experience Platform en de gedefinieerde Agile Scrum-processen onder de loep nam. Op basis hiervan heeft Macaw een nieuwe en veilige Azure-cloudinfrastructuur ontworpen en geïmplementeerd en Stadtwerke Krefeld geassisteerd bij het voldoen aan de moderne Sitecore-standaarden, het optimaliseren van de Agile Scrum-processen en het verhogen van de ontwikkelsnelheid.  

Resultaat 

Dankzij de hulp van Macaw beschikt Stadtwerke Krefeld nu over een veilige cloudinfrastructuur en een toekomstgerichte Sitecore-oplossing. Het interne ontwikkelteam van Stadtwerke Krefeld kan bovendien de snelheid van het ontwikkelproces verbeteren, en de nieuwe Microsoft Azure-cloudinfrastructuur en Sitecore-oplossing nu zelf onderhouden en uitbreiden om de toekomstige groei van het customer experience platform te faciliteren. 

Challenge
Stadtwerke Krefeld wilde de interactie tussen medewerkers en burgers vergemakkelijken en de ontwikkelsnelheid verhogen.
sitecore-platform-stadtwerke
Aanpak
Macaw implementeerde een nieuwe en veilige Azure-cloudinfrastructuur en hielp Stadtwerke Krefeld bij het voldoen aan de moderne Sitecore-standaarden, het optimaliseren van de Agile Scrum-processen en het verhogen van de ontwikkelsnelheid.
sitecore-experience-platform
Resultaat
Stadtwerke Krefeld beschikt nu over een veilige cloudinfrastructuur en een toekomstgerichte Sitecore-oplossing.
sitecore-experience-platform
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

experience platform
icon
Manufacturing
Digitale pionier Schmitz Cargobull realiseert meer leads met nieuw experience platform
Digitale pionier Schmitz CargoBull (SCB) was klaar voor een volgende stap in Digital Marketing & Commerce. Met een nieuw experience platform realiseert SCB consistent merkimago in 40 landen, een snellere time-to-market, lagere operationele uitgaven en bovenal een strategisch instrument voor het opvolgen van leads. Door de introductie van persona’s speelt de site ook beter in op de behoefte van klanten en is het aantal bezoekers ruim verdubbeld!
Contact