Macaw.nl/Cases/Slimme business apps bij Imbema

Slimme applicatie voor Imbema

icon

Inzicht in gebruikersdata met slimme applicatie

Voor Imbema heeft Macaw de slimme applicatie ‘Flamingo’ gebouwd. Flamingo is een app die inzicht geeft in de gebruikshistorie van slangen. Door de slangen te voorzien van speciale NFC-chips, krijgt iedere slang een eigen ID. Door de NFC-chip met de Flamingo app op een tablet of smartphone te scannen, worden de volledige gebruikshistorie van een slang verzameld.

Automatiseer processen met slimme apps

In de (petrochemische) industrie en overslag is het gebruik van slangen essentieel een onderdeel van het proces. De slangen worden gebruikt om zowel gevaarlijke stoffen als levensmiddelen te transporteren. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Het gebruik van de juiste slang, alsmede de fysieke staat van de slang zijn derhalve van het grootste belang. Het controleren van de slangen is een tijdrovend en kostenintensief proces, dat handmatig uitgevoerd en geadministreerd wordt, maar absoluut noodzakelijk is. Dit proces wordt bemoeilijkt door het feit dat de slangen erg moeilijk te identificeren en te onderscheiden zijn.

De Flamingo-app, ontwikkeld door Macaw in opdracht van Imbema Asset Solutions, automatiseert dit complete proces.

Verzameling van data

Het ontbreken van juiste markeringen of beschadigde markeringen zoals etiketten, barcodes, of metalen tags, maken het identificeren van een slang erg moeilijk. Bij het ontbreken van daglicht wordt het nog een extra uitdaging. Daarom worden de slangen voorzien van een NFC-chip. Met de app op een Android-device wordt de chip gescand. Dit geeft direct inzicht in het type slang, de toepassing, levensduur, onderhoudsinterval en noodzakelijke certificeringen.

Alle data wordt opgeslagen in de cloud en kan eenvoudig benaderd worden. Door de medewerker op locatie, door de stakeholder die alle assets beheert en door externe controleurs. Naast het inzicht zorgt de Flamingo app ook voor tijdsbesparing, veiligheid, meer uptime, kwaliteit en documentenbeheer.

Met dit platform zijn we genomineerd voor de 17e editie van de Channel Awards in de eervolle categorie ‘Best Channel Project of the Year’.

Bekijk de case in vogelvlucht

Challenge
Het controleren van de slangen is een tijdrovend en kostenintensief proces, dat handmatig uitgevoerd en geadministreerd wordt, maar absoluut noodzakelijk is.
Aanpak
Voor Imbema heeft Macaw de slimme applicatie ‘Flamingo’ gebouwd. Flamingo is een app die inzicht geeft in de gebruikshistorie van slangen.
Resultaat
Alle data wordt opgeslagen in de cloud en kan eenvoudig benaderd worden.
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
crm systemen evides
icon
Case
CRM-systeem Evides
Evides zet in op internationale groei en Customer Excellence; de klant is leidend in alle processen. Om dit te bereiken wil de organisatie de regie op en de flexibiliteit van de klantprocessen versterken. Dit vraagt onder andere om één centraal punt waar klantinteractie en afspraken vastgelegd zijn: een nieuw CRM-systeem.