Macaw.nl/Downloads/Trendrapport Digital Work 2022

Trendrapport Digital Work 2022: dé 6 trends rondom de digitale werkplek

Hybride samenwerken transformeert van een technologisch vergezicht in een werkvorm waar je als organisatie op in móét spelen, om toekomstbestendig (samen)werken vorm te geven. In ons trendrapport schetsen we 6 trending topics met betrekking tot de digitale werkplek.

De digitale werkplek richting 2022

Als de afgelopen anderhalf jaar het bedrijfsleven íéts hebben geleerd, is het dat flexibiliteit essentieel is voor organisaties. Om klanten te bereiken en te (blijven) bedienen, om medewerkers te betrekken en tevreden te houden én om nieuw talent aan te trekken.

Technologie is hierbinnen geen doel, maar een enabler die je organisatie faciliteert in hybride (samen)werken. Maar wil je dit toekomstbestendig vormgeven, dan is digitaal transformeren wel noodzakelijk.

Van de firstline worker digitaal faciliteren tot de constante security-wedloop

Samen met onze klanten en (kennis)partners, waaronder Microsoft, Gartner en Forrester, gingen we in gesprek over en keken we naar de belangrijke ontwikkelingen voor de HR- en Business-professional op het gebied van de digitale werkplek. Deze ontwikkelingen vatten we samen in 6 trending topics:

  1. Kennisdeling en verbondenheid met de organisatie op peil houden essentieel binnen het hybride werken.
  2. De firstline worker moet meer worden gefaciliteerd.
  3. Een adoptiestrategie van A tot Z heeft geen zin: kom van de kant af!
  4. Organisaties beseffen dat ze snel op veranderingen in moeten kunnen spelen. Dit kan met no-/low-code.
  5. Data moeten je duurzaamheidsambities en -inspanningen verder staven.
  6. Security een constante wapenwedloop binnen tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Benieuwd wat deze trending topics precies inhouden?

In het trendrapport gaan we uitgebreid in op de bovenstaande trending topics rondom de digitale werkplek, hoe andere organisaties hierop hebben ingespeeld en wat dit betekent voor jouw bedrijf. Daarnaast geven we enkele key takeaways waar je direct mee aan de slag kunt!

trendrapport digital work 2022

Onze must-read voor alle HR- en Business-professionals. Lees waar je rondom de digitale werkplek écht mee aan de slag moet richting 2022.

Ontvang het trendrapport
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact