Macaw.nl/Downloads/Van digitaliseren naar transformeren in finance

Van digitaliseren naar transformeren in finance

Waarom digitaliseren we wel, maar transformeren we niet? Dit whitepaper geeft corporate financieel Nederland drie handvatten én een veranderstrategie voor een succesvolle digital transformation.

digitale transformatie in finance

Digitale transformatie in de financiële dienstverlening

De digitale transformatie is in volle gang en ook financiële instellingen kunnen niet achterblijven! Wil je als bank of verzekeraar in de toekomst je diensten en producten aan blijven bieden, dan moet je serieus aan de slag.

Klanten stappen makkelijker over dan ooit tevoren en verwachten dat je 24/7 voor ze klaarstaat, ze informeert en ze te hulp schiet. En dat allemaal zonder dat de klant er meer voor betaalt. Daarnaast zijn fintechs geduchte concurrenten. Je weet als financiële instelling inmiddels dat het noodzakelijk is om de klant centraal te stellen en hen een optimale klantbeleving te bieden. Maar hoe pak je dit aan, terwijl de wet- en regelgeving steeds strenger worden?

De oplossing ligt niet zozeer in nieuwe digitale diensten, deze zijn er inmiddels al voldoende.  Vooral andere manieren van werken binnen je bedrijf zijn cruciaal. De data en tools heb je, maar deze zo inzetten dat je daadwerkelijk transformeert is essentieel. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn twee onmiskenbare kenmerken van toekomstbestendige financiële instellingen.

Drie handvatten waarmee financiële instellingen hun medewerkers meekrijgen

Digitaal transformeren is dus veel meer dan alleen een set aan nieuwe tools en werkwijzen implementeren. Je moet je medewerkers meekrijgen! Alleen dan is je financiële instelling in staat om flexibeler en wendbaarder te worden. Hoe je je medewerkers meekrijgt? We bieden je drie handvatten:

  1. Laat het nut van digitalisering inzien.
  2. Overstijg de silo-gedachte!
  3. Rollen veranderen: sta je medewerkers daarin bij.

Naast drie handvatten, biedt dit whitepaper je ook een praktisch inzicht in hoe je de digitale transformatie concreet vertaalt in succesvolle bedrijfsvoering.

Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact