Macaw.nl/Events/Getting started/De Travel Buddy App: de digitale partner voor CO2 registratie van je medewerkers

De Travel Buddy App: de digitale partner voor CO2 registratie van je medewerkers

Staat jouw HR afdeling voor de uitdaging om in 2024 alle woon-werk en zakelijke ritten van je medewerkers vast te leggen voor de CO2-rapportage? De Travel Buddy App digitaliseert en automatiseert dit proces in een handomdraai!

Voldoe jij al aan de verplichte CO2 rapportage in 2024?

Vanaf 1 januari 2024 is het wettelijk verplicht voor bedrijven met 100 of meer medewerkers te rapporteren over de zakelijke kilometers die gemaakt worden. Ofwel, de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) waarmee de overheid inzicht verkrijgt in de CO2 uitstoot van werkend Nederland.

Aan HR de taak om al deze gegevens te verzamelen. Hoe faciliteer je dit proces voor je medewerkers en zorg je dat het voor hen zo makkelijk mogelijk is om dit vast te leggen? Want net als bij urenregistratie en kilometervergoeding gaat dit vaak niet vanzelf! Daarnaast wil je de gegevens centraliseren en makkelijk inzicht krijgen in de gemaakte kilometers per vervoersmiddel.

Macaw begrijpt de uitdagingen van deze nieuwe wetgeving en daarom introduceren we met trots onze nieuwste slimme app: de Travel Buddy. Deze applicatie is speciaal ontworpen om zakelijke kilometers naadloos te registreren, waardoor HR-teams moeiteloos kunnen voldoen aan de verplichte kilometerrapportage.

Hoe werkt de app?

  • Eenvoudige Setup: Elk bedrijf dat gebruik maakt van Office 365 (E1, E3 of E5) kan deze app integreren in haar Teams omgeving. Bij het eerste gebruik van de Travel Buddy worden enkele vragen aan de medewerker gesteld. Naar welke locaties wordt gereisd? Welk vervoermiddel wordt gebruikt? Hoeveel kilometers worden afgelegd? Op basis van deze antwoorden stelt Travel Buddy een persoonlijk reisprofiel samen.
  • Wekelijkse Check-ins via Teams: Elke week komt er een bericht van Travel Buddy in Microsoft Teams. Kloppen de reisgegevens nog? Zo niet, dan kan met één klik naar de app worden gegaan om de gegevens bij te werken.
  • Gedetailleerde Rapportage: Alle reisgegevens worden verzameld en gepresenteerd in een overzichtelijk Power BI rapport. Dit biedt inzicht in de zakelijke kilometers binnen de organisatie, uitgesplitst per vervoermiddel.

Waarom Travel Buddy?

  • Efficiëntie: Verminder de administratieve last en zorg voor een gestroomlijnde rapportage.
  • Nauwkeurigheid: Zorg voor accurate en up-to-date reisgegevens met wekelijkse check-ins.
  • Compliance: Verzamel data volgens de AVG-regels en voldoe moeiteloos aan de verplichte CO2 rapportage.

Macaw: de partner voor slimme business apps

Macaw heeft meer dan 20 jaar expertise in het maken van slimme business apps en heeft een strategisch partnership met Microsoft. Eerder hielp Macaw klanten als Heineken, TataSteel en BAM hun processen te digitaliseren in een handige app.

Klaar om de reis met Macaw aan te gaan? Ontdek de Travel Buddy App en transformeer de kilometerrapportage. Doe via ons digitale formulier een aanvraag en een van onze experts neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Meer weten?

Onze collega Alexander Hadziantoniou helpt je graag verder met jouw vragen over Travel Buddy. Vraag de app aan via ons digitale formulier of bel Alexander op +31 6 15404183.
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

Contact