Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw Great Place to Work 2021

Unieke bedrijfscultuur en DNA maken Macaw een Great Place to Work

Macaw heeft uit handen van de Great Place to Work-organisatie het felbegeerde Great Place to Work-certificaat gekregen. Voor Nederland was dit de derde keer en Duitsland had zijn primeur.

great place to work 2019
IT-dienstverlener Macaw is voor de eerste keer Great Place to Work Certified in Duitsland en voor de derde keer in Nederland. De resultaten van een onafhankelijk onderzoek onder medewerkers en een analyse van de bedrijfscultuur en het beleid lagen ver boven de norm waardoor Macaw het predicaat van goed werkgeverschap in beide landen mag dragen. 

Waardering

Ronald van Es, CFO van Macaw, licht toe: “Het is geweldig om te zien dat onze cultuur – die gericht is op vertrouwen, samenwerken, welzijn, respect, vitaliteit en ontwikkeling – ook daadwerkelijk door het team zo wordt gewaardeerd. Het onderzoek is namelijk hoofdzakelijk gericht op de beleving van de medewerkers. Het is als het ware een echo van je hele organisatie. Mensen komen bij ons op de eerste plek en dat zie je terug in onze werkgeversvisie; we willen een vertrouwelijke omgeving creëren waarin mensen geïnspireerd worden, zich veilig voelen en met meer energie en een voldaan gevoel de werkdag afsluiten.”  

88 procent vindt Macaw een leuke plek om te werken

Uit het onderzoek komt naar voren dat medewerkers zich eerlijk behandeld voelen met scores ver boven de negentig procent. 91 procent zegt dat je op collega’s kunt rekenen en 89 procent geeft aan zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie. Maar liefst 88 procent bestempelt Macaw als een leuke plek om te werken, en 84 procent vindt dat ze gestimuleerd wordt om een goede werk-privébalans te realiseren. De algehele score van de Trust Index bedraagt 80 procent en dat is ruim 10 procent boven de norm.  

Vertrouwen 

Van Es vervolgt: “In een jaar met nieuwe uitdagingen, veel minder persoonlijk contact en minder informele praatjes en updates aan de koffiemachine, is het geweldig te zien hoe we met elkaar de schouders eronder hebben gezet en hoe groot het vertrouwen is. Elke collega maakt ons bedrijf tot wie we zijn en de inzet, passie, creativiteit, saamhorigheid en hulpvaardigheid van iedereen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijk uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.”  

Great Place to Work

Great Place to Work werkt vanuit de overtuiging dat een hoge mate van vertrouwen het belangrijkste concurrentievoordeel is voor organisaties. Al meer dan 35 jaar meet de organisatie het vertrouwen in bedrijven door medewerkers een vragenlijst in te laten vullen en de organisatie te laten zien wat ze doen om te groeien. Great Place to Work is inmiddels actief in 60 landen. De bedrijven die meedoen variëren van omvang, leeftijd en industrie, maar ze hebben allemaal één doel voor ogen, namelijk goed werkgeverschap.  

Award

Macaw dingt als gecertificeerde mee voor de ‘Best Workplace Award’ in Nederland. Tijdens de awardceremonie op 8 juni 2021 zullen de winnaars bekend worden gemaakt.    

Bekijk hier onze Great Place To Work infographic met resultaten.

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment en IT? Schrijf je in voor onze eNewsletter.

Ontvang de eNewsletter
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact