Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Macaw steunt ‘National Walking Day’

Macaw steunt National Walking Day

Loop met ons mee! En vergeet niet je Ommetje app te activeren.

Elke eerste woensdag van april is het National Walking Day. Een dag die in 2007 in het leven is geroepen door de American Heart Association om een gezond hard te promoten en mensen aan te moedigen meer te bewegen. 

Wandelen houdt je hersenen gezond

Wandelen is onze tweede natuur. En eerlijk is eerlijk, we kunnen niet zo snel rennen als een jachtluipaard, niet zo snel zwemmen als de marlijnvis, of niet zo snel vliegen als de slechtvalk, maar lopen doen we heel ons leven. En in deze pandemie is het populairder dan ooit tevoren. Het is niet alleen leuk om te doen, studies tonen ook aan dat het je gezondheid kan verbeteren en zelfs kwalen zoals diabetes type II, kanker en hartziekten kan helpen voorkomen. Het helpt ook om je creativiteit en concentratie te boosten, stress te verminderen en je geheugen te verbeteren. Kortom, het helpt om je hersenen gezond te houden! 

Macaw Walking Apps

Sinds 1904 is snelwandelen geïntroduceerd als Olympische sport en bij Macaw hebben we onze eigen uitdaging gecreëerd. Sinds afgelopen maand gebruiken de Nederlandse collega’s de Ommetje app om de Hersenstichting te steunen, de Duitse collega’s een lokale app en het team in Litouwen de #walk15 app. Het is overweldigend om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd iedereen is. Zo liepen 67 mensen in één maand in totaal maar liefst 2049 Ommetjes, en behaalden we ons gezamenlijk doel van meer dan één Ommetje per persoon per dag! Omdat we dit doel hebben bereikt hebben we een bedrag gedoneerd aan de Hersenstichting.  

Door te wandelen en stappen te tellen met de #walk15 app, heeft het Litouwse team meer dan 3,7 miljoen stappen gezet. Dat is meer dan 10.000 stappen per dag per deelnemer. En met dit resultaat hebben ze in één maand 70 virtuele bomen gekweekt die uiteindelijk in Vilnius zullen worden geplant.  

Wat gaan we vandaag doen?

Wandelen, dat lijkt me duidelijk. Wandelen is uiteraard de populairste activiteit op de National Walking Day. Vergeet daarbij niet je lokale app te activeren zoals de Ommetje App. Heb je een extra uitdaging nodig? Probeer dan eens te snelwandelen.

eNewsletter

Altijd op de hoogte van Digital Transformation, Customer Experience, Employee Empowerment en IT? Schrijf je in voor onze eNewsletter.

Ontvang de eNewsletter
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact