Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Microsoft introduceert het eerste Employee Experience Platform

Microsoft introduceert het eerste Employee Experience Platform

Microsoft Viva

Afgelopen week introduceerde Microsoft het eerste Employee Experience Platform voor het digitale tijdperk met de naam Microsoft Viva. Als Microsoft Gold Partner zijn we verheugd met dit nieuws. Bijna 10 jaar geleden – op 28 juni 2011 – kwam Microsoft Office 365 (het huidige Microsoft 365) op de markt en 4 jaar geleden werd daar Microsoft Teams, als onderdeel van dit zakelijke communicatieplatform, aan toegevoegd. Dat de oplossing ongekend populair is, laten de groeicijfers wel zien. In de eerste maanden van de COVID-19-pandemie groeide het gebruik in 2 maanden net zo veel als normaal in twee jaar. De teller van actieve gebruikers van Microsoft Teams stond in oktober 2020 op circa 115 miljoen dagelijkse gebruikers. Het zijn ongelooflijke waardevolle technologieën om de manier waarop mensen werken, leren en samenwerken te verbeteren, te vergemakkelijken en bovenal leuker te maken.

Geïntegreerde gebruikerservaring

Dat Microsoft goed inspeelt op de veranderde manier van werken en nieuwe behoeften, blijkt uit de komst van Microsoft Viva. Waarom? Werknemers willen meer gemak, eenvoudiger samenwerken, communiceren en leren – en dat vanuit één plek. En dat is precies wat Viva doet. Het platform brengt communicatie, kennis, resources en inzichten samen in Microsoft Teams waardoor de gebruiker kan profiteren van een geïntegreerde ervaring. Hierdoor beschik je vanuit één locatie over alle middelen om optimaal te presteren. Dat betekent niet alleen dat informatie makkelijk beschikbaar is, maar ook vooral dat contact leggen wordt gestimuleerd.

Vier Viva modules

Er zijn momenteel vier modules in Viva beschikbaar: Connections, Insights, Topics en Learning. Sommige modules bouwen voort op al bestaande functionaliteit, andere bieden compleet nieuwe mogelijkheden. We lichten ze graag kort toe.

Microsoft Viva

Viva Connections
Hiermee wordt via Teams één toegangspunt gefaciliteerd tot de moderne SharePoint Online home site, ook via de Teams mobiele app.

Viva Insights
Deze module is helemaal geënt op het bewaken van de focus, tijd en energie van een persoon. Burn-out is inmiddels uitgegroeid tot beroepsziekte nummer 1. Viva Insights gebruikt gegevens vanuit Teams, Outlook en andere apps en oplossingen van Microsoft 365, als ook van oplossingen van derden om managers en gebruikers inzicht, waarschuwingen en aanbevelingen te geven over productiviteit en welzijn. Leuk extraatje: binnenkort wordt ook de app Headspace geïntegreerd in Viva.

Viva Topics
Viva Topics is één van de producten die is voortgekomen uit Project Cortex (de andere is SharePoint Syntex). Topics maakt het mogelijk om kennis en expertise binnen de hele organisatie, inclusief externe bronnen, via AI te verzamelen, ordenen en als ‘topic cards’ te presenteren in Teams of SharePoint (En later ook Outlook en de Office Apps).

Viva Learning
Door cursussen en trainingsmaterialen samen te brengen in een centrale hub in Microsoft Teams wordt de realisatie van een leercultuur binnen organisaties gestimuleerd. Viva Learning geeft managers ook middelen om leermaterialen toe te wijzen aan medewerkers en de voortgang te monitoren.

Preferred partner

Macaw is een van de 17 preferred partners in het Microsoft Content Services Partner Program (CSPP). De hoogste status voor een partner. Dit programma omvat diensten zoals SharePoint Online, OneDrive en nu ook Microsoft Viva en SharePoint Syntex. Van deze preferred partners is de meerderheid aan de andere kant van de oceaan actief. Ben je dus op zoek naar een lokale partij met de juiste kennis, ervaring en passie, neem dan contact met ons op. We helpen je graag meer waarde uit Microsoft-technologieën te halen!

Ben je benieuwd wat Microsoft Viva voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op. 

Direct contact
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact