Macaw.nl/Events/Workshops/Microsoft & Macaw: Governance Workshop

Microsoft & Macaw: Governance Workshop

Ga aan de slag met Governance en geef vorm aan een bestendig en beheersbaar Microsoft 365.

Governance-workshop

Microsoft 365 is een geweldig platform, maar beheer (governance) is noodzakelijk. In de Macaw Governance Workshop bespreken we alle relevante topics die belangrijk zijn voor het toekomstbestendig implementeren en beheren van Microsoft 365 binnen jouw organisatie.  

Uitdaging

Er kan ongelofelijk veel binnen Microsoft 365 en er komen steeds meer functionaliteiten bij. Dat is tegelijkertijd een grote valkuil: heb je als organisatie je governance niet op orde, dan zijn je medewerkers én IT binnen een mum van tijd het spoor volledig bijster.  

Een gebrek aan governance heeft niet alleen een negatieve invloed op de vindbaarheid van alle (bedrijfskritieke) documenten, maar ook bijvoorbeeld op de beveiliging en compliance van je Microsoft 365-omgeving.  

Met behulp van duidelijke kaders voorkom je dat je collega’s lukraak aan de slag gaan binnen Microsoft 365 en zorg je ervoor dat de gehele organisatie steeds op één lijn zit: ‘dit is de way of work die we hanteren’. 

Leerdoel 

‘Governance’ is een bijzonder breed begrip. Gedurende de Macaw Governance Workshop komen alle relevante topics m.b.t. governance en Microsoft 365 voorbij. Van servicemanagement tot informatiebeveiliging en van back-ups tot communicatie en adoptie. Governance en adoptie gaan immers hand in hand.

 Waarbij governance de ‘harde’ kant is, met duidelijke regels en afspraken. Adoptie vormt dan de ‘zachte’ kant, waarbij je je medewerkers helpt om zoveel mogelijk uit de tooling te halen, om zo hun dagelijkse werkzaamheden makkelijker, efficiënter én leuker te maken. Ook wordt er gekeken naar jouw specifieke organisatie: waar staan jullie wat betreft governance en waar willen jullie naartoe?   

Inhoud workshop 

Inventarisatie huidige situatie. Aan de hand van een vooraf opgestelde lijst lopen we eerst alle belangrijke onderwerpen door wat betreft governance en je Microsoft 365-omgeving. Hierbij brengen we ook jullie huidige en gewenste governance-situatie in kaart.  

Focus op componenten. In een ideale wereld wordt het volledige governance-plan geïmplementeerd vóórdat je organisatie binnen Microsoft 365 aan de slag gaat. Echter, binnen dit plan zijn bepaalde componenten belangrijker dan andere. Welke componenten dat zijn, komt tijdens de workshop aan de orde. 

Opstellen eerste governance-plan. Aan de hand van de inventarisatie van de huidige en gewenste situatie én de meest essentiële governance-componenten, realiseren we een eerste governance-plan. Dit ‘hoog over’ plan geeft inzicht in welke acties ondernomen moeten worden om ervoor te zorgen dat je organisatie alle Microsoft 365-diensten veilig en toekomstbestendig kan (blijven) gebruiken. 

Resultaat

Niet alleen krijg je een duidelijker beeld van governance m.b.t. je Microsoft 365-omgeving. Ook levert de workshop je concrete handvatten, die je IT-afdeling helpen om een beheersbaar  en gebruiksvriendelijk Microsoft 365-platform vorm te geven en te behouden.  

Praktische zaken

Voor wie: Functioneel beheerders, IT-managers, HR-managers, CTO, CHRO 
Kosten: op aanvraag  
Locatie: in overleg 

Macaw Governance Workshop
Online

Vraag nu een plek aan voor deze workshop en geef vorm aan een bestendig en beheersbaar Microsoft 365

Aanvragen
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact