Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Image recognition voor de gezondheidszorg

Image recognition voor de gezondheidszorg

Macaw levert end- to- end oplossing bij Hackathon uitgezet door Leiden University Medical Center (LUMC).

macaw hackathon 2019

Samen met 19 andere teams strijdt Macaw in de Hackathon met titel: De zorg verbeteren met Artificial Intelligence.

Hackathon

De opdracht van de Hackathon vanuit Leiden University Medical Center was als volgt. Zorg voor de juiste identificering van melanomen in een zo vroeg mogelijk stadium door middel van image recognition. Een melanoom is een agressieve vorm van huidkanker. Een verdachte moedervlek kan een melanoom zijn.

Door de foto’s van moedervlekken te analyseren met Microsoft Azure Cognitieve Services en te combineren met patiënten gegevens en risicofactoren zoals leeftijd, geslacht, plek op het lichaam hoopte het team van Macaw het verschil te maken. En dat lukte! Het zorgde voor de juiste classificatie van de  foto’s van moedervlekken.

End-to-end

De oplossing werd verwerkt in een AI gedreven PowerApp voor zowel artsen en patiënten geschikt om melanomen te identificeren.

Data & Artificial Intelligence Meetup bij Macaw

Meer weten? Kom naar de Data & AI Meetup van Macaw waar deze case en anderen worden gepresenteerd. Lees meer over het programma en de sprekers op onze eventpagina.

Data & Artificial Intelligence Meetup | 26 november

De laatste update over Microsoft’s visie op Artificial Intelligence krijg je tijdens de AI Meetup bij Macaw. Tijdens deze avond vertellen onze experts je alles over de mogelijkheden van Power BI, Cognitive Services, de integratie met PowerApps en hoe je UX aan deze mix toevoegt. 

Lees meer
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact