Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Macaw Great Place To Work 2021

Macaw op plek vier in Best Large Workplaces van Great Place to Work

Macaw blinkt uit op dimensies als vertrouwen, respect, geloofwaardigheid, trots en kameraadschap en klimt wederom in de Great Place to Work-ranking

macaw nederland
Hoofddorp, 8 juni 2021 – Macaw behoort wederom tot de top van Best Large Workplaces in Nederland. Na een zevende en zesde plek is dit jaar plaats vier voor Macaw. De ranking van Best Workplaces Nederland 2021 werd vandaag door het instituut Great Place to Work tijdens een online awardceremonie bekendgemaakt. Naast de top 10-notering is Macaw ‘Great Place to Work Certified’ in Nederland en in Duitsland, en voldoet de internationale speler aan de criteria van goed werkgeverschap. 

Vertrouwen en leiderschap

Ruim 35 jaar onderzoekt Great Place to Work in meer dan 60 landen de tevredenheid van medewerkers. Hun ranking wordt gebaseerd op een combinatie van de scores van de zogenoemde Trust Index (de mening van medewerkers over zaken als vertrouwen, leiderschap en een psychologisch veilige omgeving) en van de Culture Audit (waarbij de organisatie zelf zijn cultuur en beleid beschrijft). Alle bedrijven in de lijst hebben een cultuur op basis van vertrouwen waardoor ze beter presteren en hun medewerkers over het algemeen trotser zijn en er met meer plezier werken.

Onderzoek

Macaw doet mee met het Great Place to Workonderzoek om inzicht te krijgen en om de interne organisatiecultuur continu te verbeteren. En de digitale dienstverlener scoort hoog op vele fronten. Zo blijkt uit het onderzoek dat medewerkers zich eerlijk behandeld voelen met scores ver boven de negentig procent. 91 procent zegt dat je op collega’s kunt rekenen en 89 procent geeft aan zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie. Maar liefst 88 procent bestempelt Macaw als een leuke plek om te werken, en dat is 3 procent hoger dan de gemiddelde Best Large Workplace in Nederland. Daarnaast vindt 84 procent dat ze gestimuleerd wordt om een goede werk-privébalans te realiseren. Tenslotte is de algehele score van de Trust Index 80 procent en dat is ruim 10 procent boven de norm.  

Onderscheidend in moeilijke tijden

“Zo trots als een pauw! Anders kan ik het niet omschrijven”, zegt Ronald van Es, CFO van Macaw. “Macawers hebben de afgelopen jaren al laten zien over een uniek DNA te beschikken. Een hoog samenhorig- en verantwoordelijkheidsgevoel, een sterke drang om succesvol te zijn als team, authenticiteit, positivisme en continu op zoek naar verbeteringen. Als dat in moeilijkere tijden overeind blijft en zelfs nog verder versterkt wordt, maakt me dat ontzettend dankbaar en wil ik alle Macawers danken voor hun inspiratie, inzet en positivisme. Vol vertrouwen, en enthousiasme kijken we uit naar wat de toekomst ons allemaal gaat brengen. Met dit team lijken we elke uitdaging aan te kunnen. ‘We love challenges’ is dan ook niet voor niets onze slogan. 

Over Great Place to Work

Great Place to Work werkt vanuit de overtuiging dat voor bedrijven een hoge mate van vertrouwen het belangrijkste concurrentievoordeel is. Al meer dan 35 jaar meet de organisatie het vertrouwen in bedrijven door medewerkers een vragenlijst in te laten vullen en de organisatie een document op te laten stellen waarin ze laten zien wat ze doen om te groeien en te verbeteren. Great Place to Work is inmiddels actief in 60 landen. De bedrijven die meedoen variëren van omvang, leeftijd en industrie, maar ze hebben allemaal één doel voor ogen, namelijk goed werkgeverschap.   

Op de website van Great Place to Work staat meer informatie over het onderzoek en is ook de volledige lijst beschikbaar.  

Ook werken bij een Great Place To Work? We zijn altijd op zoek naar nieuwe helden! 

Vacatures
Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact