Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Patrick Steenvoorden aangesteld als Chief Financial Officer

Macaw stelt Patrick Steenvoorden aan als Chief Financial Officer

Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik me sterk verbonden met het bedrijf, de mensen en de cultuur. Ik ben dan ook dankbaar voor de kans die het management mij geboden heeft’. – Steenvoorden.

Hoofddorp, 2 januari 2024 – Macaw maakt vandaag de benoeming bekend van Patrick Steenvoorden (51) als Chief Financial Officer.

Hij is verantwoordelijk voor de financiële strategie, planning en analyse, accounting en controlling, investeerderrelaties, cash management & treasury, en risicobeheer van Macaw International, en geeft leiding aan de financiële teams in Nederland en Duitsland.   

Steenvoorden brengt uitgebreide expertise mee op het gebied van financiën en advies. Voor zijn komst naar Macaw werkte hij 4 jaar als onafhankelijk adviseur, business coach en C-level interimmanager voor verschillende bedrijven in het bedrijfsleven, het middensegment en publieke organisaties. In deze functie richtte hij zich op verschillende zakelijke uitdagingen op het snijvlak van mensen, strategie en financiën, met name bij zakelijke en professionele dienstverleners. Daarvoor heeft hij meer dan 14 jaar bij LeasePlan gewerkt. In zijn laatste functie was hij Finance Director bij LeasePlan UK. 
 
Steenvoorden studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en heeft tijdens zijn carrière als corporate finance consultant diverse consultancy-, corporate finance- en onderhandelingscursussen gevolgd. Hij nam ook deel aan verschillende leiderschapsprogramma’s en voltooide het Breakthrough Program for Senior Executives bij IMD, Zwitserland.  

Johan Taams, CEO van Macaw, is verheugd met de aanstelling: ‘Na een grondig zoekproces met doorgewinterde kandidaten ben ik erg blij dat Patrick bij Macaw start. Hij wordt geprezen voor het leveren van duurzame resultaten door positieve energie en zijn coöperatieve mensgerichte stijl – eigenschappen die zeer goed passen bij de cultuur van Macaw. Hij brengt uitgebreide ervaring mee op het gebied van financiën, teamleiderschap en internationaal zakendoen, en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Deze kwaliteiten zullen een belangrijke rol spelen bij het professionaliseren van Macaw.’ 

‘Ik ben erg blij dat ik aan de reis van Macaw kan deelnemen’, zegt Patrick Steenvoorden. Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik me sterk verbonden met het bedrijf, de mensen en de cultuur. Ik ben dan ook dankbaar voor de kans die Johan Taams, het senior management en Avedon Capital Partners mij hebben geboden.’  
 
Hij vervolgt: ‘Ik geloof heilig in de mantra “je laat bedrijven groeien door mensen te laten groeien”, en ik ben vastbesloten bij te dragen aan het opbouwen van een uitmuntend Macaw-team, dat zorgt voor duurzame en winstgevende groei in Nederland en de DACH-regio. Ik kijk ernaar uit om onze Nederlandse, Duitse en Litouwse collega’s en klanten te ontmoeten en samen onze reis te beginnen.’ 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Macawers werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen aan uitdagende projecten bij grote en middelgrote organisaties. En met succes! Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Neem eens een kijkje bij onze vacatures of maak een afspraak voor een (virtueel) kopje koffie.
Bekijk onze vacatures
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

Contact