Macaw.nl/Events/Workshops/Creëer samen met Macaw je eigen Digital Transformation Roadmap

Creëer samen met Macaw je eigen Digital Transformation Roadmap

Digitalisering is complex en gaat veel verder dan een paar technologie projecten. Een goede roadmap geeft richting, volgordelijkheid en samenhang. Maar bovenal zorgt het voor sturing op business waarde. Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met jouw roadmap.

Roadmap digital transformation

Challenge | ‘We digitaliseren wel, maar transformeren niet’

Het tempo van de digitale transformatie is omhoog gegaan. Economische omstandigheden vragen om meer wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties, en digitalisering is daarbij een cruciale stap. Maar nog meer dan bij andere strategische initiatieven is het in de praktijk lastig om verschillende initiatieven op elkaar te laten aansluiten. Afstemming tussen business en IT is onvoldoende door kennis gebrek en een information overload. Doelen en belangen zijn niet helder, en daarmee ontbreekt het aan sturing en prioriteiten. Daar bieden we met deze workshop een oplossing voor!

In 1 dag heldere doelen en een roadmap voor jouw organisatie

Van Loosely Connected Initiatives naar Connecting The Dots. Daar helpen we jou bij. We maken samen een roadmap met daarin duidelijke doelen, planning en een briefing waarmee je ook al je stakeholders op 1 lijn krijgt.

Binnen één dag krijg jij het volgende helder:

 • Doelen & Resultaten. Waar werken jullie met zijn allen naartoe en wat zijn daarbinnen meetbare resultaten? Hoe zorgen we ervoor dat je transformeert en tegelijkertijd de dagelijkse bedrijfsvoering door blijft lopen?
 • Betrokken Belanghebbenden. Het is belangrijk om te begrijpen hoe projecten binnen je transformatie de dagelijkse praktijk van je verschillende stakeholders raken. Zo zie je welke projecten onderling afhankelijk zijn.
 • Plan & Roadmap. De workshop resulteert in een uitgewerkt plan met een heldere roadmap: de doelen waar jullie naartoe gaan werken, de resultaten waaraan je je successen kunt aflezen, de taken voor eenieder. Afgezet tegen een tijdlijn, gebaseerd op de onderlinge afhankelijkheid van de verschillende projecten binnen je digitale transformatieprogramma.

Programma

Dikke rapporten eindigen in een la. Daar hebben we dus niks aan. We gaan aan de slag met de best practices uit onze Strategy & Consulting unit. In overzichtelijke blokken zoomen we in op:

 • de strategische koers, doelen en metrics.
 • stakeholders.
 • risico’s en prioriteiten.
 • tijdlijnen en samenhang.

We ronden af met een heldere executive briefing waarmee interne en externe stakeholders op strategisch, tactisch en operationeel niveau de neuzen in 1 richting hebben staan. Ter inspiratie een aantal modellen die tijdens de workshop voorbij kunnen komen:

01/05

Praktische zaken

 • Datum: op aanvraag.
 • Tijd: 1 dag
 • Locatie: ons hoofdkantoor in Hoofddorp of we komen bij je op bezoek.
 • Kosten: gratis

Jouw persoonlijke adviseur

Harry Boers | Digitaal Strateeg
Ik help managementteams bij het uitvoeren en realiseren van hun ambities, in een versnellende digitale transformatie. Door het verbinden van Marketing, IT en Business, en door het maken en begeleiden van roadmaps en veranderprogramma’s. Een keertje sparren? Ik ga graag met je in gesprek.

Tel: +31 6 26793597
Email: harry.boers@macaw.nl

Harry Boers | Digitaal Strateeg

Vraag vandaag jouw roadmap workshop aan!
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact