Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw versnelt digitale transformatie bij klanten als lowcodespecialist

Macaw versnelt digitale transformatie bij klanten als lowcodespecialist

We zijn blij met het succes dat we blijven boeken voor onze klanten en zien een enorm potentieel voor de toekomst, lees in dit artikel hoe wij onze klanten helpen.

Vroege overstap naar low-code bevordert groei

Macaw is al meer dan 25 jaar Microsoft Partner, bekroond met 14 gold-competenties en een van de eerste bedrijven die het potentieel van lowcodeontwikkelplatforms zag voor de innovatie en het succes van klanten. Nog voor Power Platform op de markt kwam, introduceerde Macaw een eigen platform om canvas-apps te ontwikkelen. Toen het engineeringteam van Microsoft namelijk een preview gaf van de op handen zijnde release, sprong Macaw onmiddellijk aan boord.

“Ondanks onze eigen architectuur besloten we om de grote sprong te maken en volledig over te stappen op het Microsoft Power Platform”, zegt Michel Heijman, Head of Technology bij Macaw. “Zelfs in de begindagen zagen we het potentieel al.” Die beslissing wierp zijn vruchten af: de Power Platform-activiteiten van Macaw zorgen voor een aanzienlijk deel van de inkomsten van het bedrijf.

“Hoewel we een consultancybedrijf zijn met een bedrijfsmodel dat traditioneel opgebouwd is op basis van de uren die we aan het ontwikkelen van applicaties besteden, staat een impactvolle digitale transformatie voor onze klanten altijd centraal,” zegt Heijman. “Dankzij de snellere levering en lagere kosten die lowcode-ontwikkeling met zich meebrengt, kunnen we het succes van de klant nog vergroten.”

“Vroeger moesten we de waarde van het Microsoft Power Platform uitleggen. Nu weet iedereen het. De focus op het Power Platform vanaf het prille begin heeft goed uitgepakt voor ons en onze klanten. We zijn blij dat we onze klanten nu nog succesvoller maken en zien een enorm potentieel voor de toekomst”, aldus Rob Eskes, Lead Digital Specialists bij Macaw.

Uitdagingen van klanten oplossen met lowcodediensten

Macaw overtuigde snel met zijn lowcodediensten. Het hielp klanten zoals Tata Steel om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen door het volledige potentieel van Power Platform te benutten. Tata Steel is een van ’s werelds meest geografisch gediversifieerde staalproducenten met activiteiten in 26 landen. Als onderdeel van een initiatief om de complexiteit te verminderen, wilde Tata Steel administratieve processen vereenvoudigen met selfservice-apps en Power BI-inzichten.

Een proces dat het bedrijf graag wilde aanpakken, was het beheer van werkvergunningen, die van elke aannemer vereist zijn op het terrein van Tata Steel-site. Het bedrijf geeft jaarlijks ongeveer 80.000 vergunningen af en wilde het proces volledig digitaliseren en optimaliseren om de eindgebruikers tijd te besparen.

Met behulp van Power Platform werkte het Macaw-team samen met Tata Steel om in drie maanden een uitgebreid portal voor werkvergunningen te ontwikkelen waarin alles aan de orde kwam: de omschrijving van werkopdrachten, machtiging en goedkeuring, en de analyse van gezondheids-, veiligheids- en milieurisico’s. Externe aannemers kregen toegang tot de portal om de projectgegevens vooraf in te vullen, wat de administratieve teams tijd bespaarde. Zodra alle goedkeuringen zijn voltooid, kan de definitieve werkvergunning met een druk op de knop automatisch naar de ontvanger worden gemaild.

“We konden snel en kort cyclisch bouwen, wat helpt bij de gebruikersacceptatie”, aldus Menno van der Winden, General Manager, Advanced Analytics bij Tata Steel Europe. “We besloten om Power Apps en het Power Portal te gebruiken, omdat dit platform ons in staat stelt snel een professionele applicatie te creëren die we nu continu kunnen verbeteren.” Sinds het begin van de samenwerking met Macaw kon Tata Steel niet alleen meer dan 1.000 verschillende apps en tools ontwikkelen met behulp van het Power Platform, maar heeft het ook governanceprocessen geïmplementeerd om de ontwikkeling en het gebruik van apps in de hele organisatie te beheren en te monitoren.

“Klanten waren enthousiast over het Power Platform voor lowcode-ontwikkeling, maar hadden grote zorgen over de governance”, zegt Rob Eskes, Lead Digital Specialists bij Macaw. “Als je al die applicaties uitrolt die een bedrijf zelf kan ontwikkelen, hoe ga je die dan beheren en monitoren? Daarom hebben we governanceworkshops en beoordelingsprogramma’s ontwikkeld om klanten te helpen hun apps futureproof te maken.”

Differentiatie van diensten met geavanceerde specialisatie

Door vroeg in te tekenen op het Power Platform en dankzij het grote succes bij klanten is het niet verwonderlijk dat, toen Microsoft zijn Low Code Application Development Advanced Specialization in januari 2021 uitrolde, Macaw een van de eerste partners ter wereld was die de titel kreeg. De geavanceerde specialisatie helpt partners zoals Macaw om hun diensten te differentiëren bij zowel klanten als verkopers van Microsoft door aan te tonen dat ze de geteste kennis, uitgebreide ervaring en bewezen successen hebben om het adoptieproces van Microsofts lowcode-oplossingen door klanten te ondersteunen. Eskes: “Onze klanten zijn op zoek naar succes en zekerheid en willen niet voor verrassingen komen te staan. Geen vertragingen, geen extra kosten, geen haperingen. Als ze eenmaal voor Microsoft-technologie hebben gekozen, zoals Tata Steel, willen ze ook een partner met de juiste ervaring en expertise die succesverhalen op zijn palmares heeft staan en vol vertrouwen het project oplevert. 

“We willen onze internationale activiteiten aanzienlijk uitbreiden. De geavanceerde specialisatie kwam dus op het perfecte moment. We weten zeker dat we over de uniforme processen en procedures beschikten om projecten internationaal en op een meer schaalbare manier op te leveren”, zegt Eskes. “Met de geavanceerde specialisatie laat Microsoft de juiste klanten bij de juiste partners terechtkomen. Het verbetert dus tegelijkertijd onze samenwerking en onze interne manier van werken.”

Power Platform gebruiken om uit te breiden naar de Microsoft-cloud

Door de vroege overstap naar low-code bevindt Macaw zich in een geweldige positie om zijn snelle expansie voort te zetten. Naast op zichzelf staande projecten wordt Power Platform ook een sterke lead-in voor andere Macaw-diensten. Na het succes met Power Platform merken Macaw-klanten bijvoorbeeld vaak dat ze behoefte hebben aan meer geïntegreerde bedrijfsdata, waardoor oplossingen als Microsoft Azure of Microsoft 365 langzaam in beeld komen. “Met name Power Apps en Teams waren een enorme boost door Microsoft 365, Data, Azure en Power Platform te combineren”, aldus Heijman. Macaw ziet weinig beletsels om zijn ambitieuze groeidoelstellingen in de komende jaren te verwezenlijken, met Power Platform als een sterke pijler van zijn activiteiten.

“Vroeger moesten we uitleggen wat het Microsoft Power Platform was. Nu kent iedereen het”, zegt Eskes. “De focus op het Power Platform vanaf het prille begin heeft goed uitgepakt voor ons en onze klanten. We zijn blij met het succes dat we blijven boeken voor onze klanten en zien een enorm potentieel voor de toekomst.”

Matthijs van der Linden | Digital Specialist

Advies op maat? We helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Power Platform

Een greep uit de resultaten

  • Meer dan 1.000 verschillende bedrijfsapps gerealiseerd om de administratieve efficiëntie voor bedrijfsactiviteiten te verbeteren
  • Oprichting van een governanceproces om het gebruik en de compliance van een app te beheren
  • Adoptietrajecten opgezet om het gebruik van technologie te vergroten
case powerapps met microsoft power platform
Partners

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

Contact