Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw behaalt opnieuw ‘Analytics on Microsoft Azure’ Specialization

Macaw behaalt opnieuw ‘Analytics on Microsoft Azure’ Specialization

Na het succesvol doorlopen van een externe audit, behaalt Macaw opnieuw de ‘Analytics on Microsoft Azure’ partner specialization.

analytics on microsoft azure

Robert Bakker, Technical Service Lead bij Macaw: “Wij zijn ontzettend trots dat ons werk met Microsoft Azure en analytics opnieuw met deze specialisatie is bekroond. Het onderstreept onze deskundigheid in het ontwerpen en leveren van analytics-oplossingen.”  

Microsoft Partner Programma 

In 2022 verving Microsoft zijn ‘gold’ en ‘silver’ partnerprogramma door een nieuw systeem gebaseerd op ‘designations’ en ‘specializations’. Sinds 2023 is Macaw de trotse eigenaar van alle zeven Microsoft Partner designations: Business Applications, Data and AI (Azure), Digital and App Innovation (Azure), Infrastructure (Azure), Security, Modern Work en Cloud, inclusief meerdere specialisaties. Deze specialisaties bouwen voort op de designations en tonen aan dat bedrijven diepgaande kennis en ruime ervaring hebben van specifieke onderwerpen binnen de bredere thema’s. 

Analytics on Microsoft Azure 

De ‘Analytics on Microsoft Azure’ specialisatie, onderdeel van de Data & AI designation, erkent bedrijven die uitblinken in het werken met services als Azure Synapse Analytics, Azure Data Lake, Azure Data Factory en Azure Databricks. Deze specialisatie onderstreept dat een bedrijf uitstekend presteert in het ontwerpen en leveren van analytics-oplossingen op Microsoft Azure. 

Wil je de specialisatie ‘Analytics on Microsoft Azure’ behalen? Dan dien je te voldoen aan de hoogste standaarden voor service en support. Dit wordt elke twee jaar gemeten over drie assen: performance (gebruik van producten), kennis (gecertificeerd personeel) en een grondige audit van zowel je technische infrastructuur als je klant cases.  

 

“Het opnieuw behalen van de ‘Analytics on Microsoft Azure’ specialisatie laat zien dat we beschikken over de juiste kennis, skills en ervaring. We zijn in staat om maatwerkoplossingen te leveren die precies aansluiten op de behoeften van onze klanten, die zeer tevreden zijn over ons werk.”

 – Robert Bakker, Technical Service Lead Macaw.  

Externe audit 

De afgelopen twee maanden heeft Macaw’s team informatie verzameld voor de audit, en zelfs een proef-audit doorlopen met een externe consultant. Bakker: “ Tijdens de audit hebben we laten we zien dat we onze projecten gestructureerd uitvoeren en dat we altijd streven naar verbetering.  We doen het technisch erg goed, en we zijn heel consistent als het gaat om de klantvraag begrijpen, een passende oplossing bedenken en deze implementeren.” 

Macaw & Microsoft 

De kern van het nieuwe partnermodel van Microsoft is ‘fewer and deeper’, wat betekent dat designations – en zeker specialisaties – zeker niet voor het oprapen liggen. Het vereist commitment en kwaliteit om je te onderscheiden. Bakker: “Designations en specialisaties versterken onze band met Microsoft. Ze onderstrepen onze gedrevenheid en maken dat klanten vol vertrouwen voor ons kunnen kiezen.”  

 

“Het behalen van de Microsoft Specialization bevestigt de bewezen kwaliteit en expertise van ons team. Dit stelt ons in staat om effectieve en kwalitatieve projecten te leveren, wat resulteert in hoge klanttevredenheid. Macaw klanten profiteren van een aanpak die continu extern getoetst wordt op kwaliteit.” 

– Johan van den Boogaard, Alliance Manager Macaw. 

 

Zo intensief samenwerken met Microsoft brengt veel voordelen met zich mee waar onze klanten van kunnen profiteren. Wereldwijd hebben we bijvoorbeeld meer dan 350 Microsoft experts aan boord en hebben we toegang tot een aantal unieke Microsoft-programma’s. Meer weten over deze voordelen en de klanten met wie we mooie resultaten hebben geboekt? Macaw’s partner pagina vind je hier. 

De juiste cloud strategie voor jouw bedrijf?

Het bepalen van de juiste strategie naar de cloud vormt voor veel organisaties een struikelblok. Waar moet je op letten? In dit whitepaper biedt Macaw handvatten en inzichten die je klaarstomen voor een succesvolle cloud transitie. 

Ontdek welke 4 fases bepalend zijn voor de overstap naar de cloud, hoe een Cloud Transitie Assessment werkt en verken de basiselementen voor transitie: de cloud roadmap, cloud fundamentals en cloud security.

azure devops

Lees het whitepaper
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact