Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Socialmedia-communicatie voor elektrisch automerk GWM ORA in handen van Macaw

Socialmedia-communicatie voor elektrisch automerk GWM ORA in handen van Macaw

Macaw leidt de socialmediacommunicatie voor de lancering van de ‘ORA Funky Cat’, de compacte elektrische auto van GWM ORA, op de Duitse markt.

Hoofddorp, 29 augustus 2023 — Macaw is aangesteld als socialmediabureau door de Duitse importeur van het elektrische automerk GWM ORA en verzorgt de socialmediacommunicatie voor de marktintroductie van de compacte elektrische auto ‘ORA Funky Cat’ op de Duitse markt. Macaw is verantwoordelijk voor de socialmediacommunicatie: van de strategische ontwikkeling van de kanalen, de planning en productie van creatieve content tot community management en continue analyses.  

De opdracht werd aan Macaw toegekend vanwege haar succesvolle socialmedia-activiteiten voor Mitsubishi Motors in Duitsland. Ze worden uitgevoerd namens Frey Import Services GmbH dat onder andere de marketing en verkoop van Mitsubishi Motors op de Duitse markt verzorgt en ook verantwoordelijk is voor de communicatie van GWM ORA in Duitsland. Het opkomende merk voor elektrische auto’s behoort tot de Chinese autofabrikant Great Wall Motor; een grote speler in de auto-industrie met meer dan 60.000 werknemers wereldwijd en activiteiten in meer dan 100 markten. 

Met de ORA Funky Cat als haar eerste elektrische voertuig in Duitsland wil GWM ORA vooral een doelgroep aanspreken die openstaat voor nieuwe merken, nieuwe bedieningstechnologieën en alternatieve aandrijfconcepten. De compacte elektrische auto is daarom uitgerust met tal van innovatieve functies, zoals een spraakassistent die de bestuurder en diens gewoonten leert kennen en hen persoonlijk aanspreekt. De auto heeft uitgebreide veiligheids- en comfortfuncties, beschikt over talloze digitale assistentiesystemen en een veiligheidsstandaard die door Euro NCAP met vijf sterren is bekroond. 

‘Het is een eer en uitdaging om dit merk op de Duitse automarkt – waar veel sterke spelers actief zijn – te introduceren’, aldus Olivier Winkler, head of social media bij Macaw. ‘Maar ons credo is niet voor niets: challenge accepted. Met onze expertise en ervaring voor vergelijkbare jonge merken en onze creativiteit en passie, willen we de doelgroep van de ORA Funky Cat via passende socialmedia-activiteiten bereiken.’ 

Christian Andersen, General Manager Marketing & PR bij Frey Import Services, voegt daar aan toe: ‘GWM ORA is een nieuw merk dat bewust voor een andere aanpak kiest. De compacte voertuigen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een innovatief systeem voor spraakbediening dat luistert naar de wensen van de bestuurder en zo een echte metgezel op de weg wordt, en met tal van features uit het premium segment. Ook met de communicatie slaat het bedrijf bewust andere wegen in. Dit geeft het merk GWM ORA en zijn producten een uniek, onmiskenbaar gezicht. We kijken ernaar uit om met Macaw samen te werken.’ 

Bekijk ook het nieuwsbericht op Marketing Tribune.

Over Macaw   

Digitale dienstverlener Macaw helpt bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing (campagnes, social media, influencer- en contentmarketing), experience platform en e-commerce, data en AI, business en cloudapplicaties en de digitale werkplek. Macaw combineert creativiteit, data en technologie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de circa 500 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Smurfit Kappa, VGZ, Volkswagen Pon Financial Services, Henkel en L’Oréal helpen succesvol te zijn.        

De voorliefde vanMacawvooruitdagingen is een belangrijk onderdeel van de unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van GreatPlacetoWork

Interesse in social media marketing?

Bekijk onze case over de samenwerking met Congstar. Sinds 2019 creëert en produceert Macaw succesvolle content voor alle relevante kanalen van congstar op de social media om de naambekendheid te vergroten bij de gebruikersgroepen die daarop aanwezig zijn.
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact