Macaw.nl/Events/Webinars/10 Tips voor Microsoft Teams

10 Tips voor Microsoft Teams

Hoe richt je Microsoft Teams het beste in en hoe kun je er makkelijk mee werken? In dit webinar laat onze Teams expert je in een half uurtje 10 praktische tips en best practices uit de praktijk zien.

microsoft teams tips

Tips & best practices met Microsoft Teams

Veel organisaties hebben Microsoft Teams bewust of onbewust geactiveerd en het gebruik van het platform neemt snel toe. In de praktijk zijn teams en medewerkers echter vaak nog zoekende naar de manier waarop een Team binnen Microsoft Teams het beste ingericht kan worden. Daarnaast vraagt het gebruik van Microsoft Teams ook om nieuwe spelregels en afspraken met elkaar. In de opname van dit webinar geeft onze expert, Dirk Zekveld, 10 praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

In 30 minuten geeft Dirk je:

  • Concrete tips voor de leden van Teams op basis van best practices.
  • Adviezen hoe Teams effectief in te richten binnen de bestaande organisatiestructuur.
  • Richtlijnen voor IT over governance en spelregels.

Waarom werken met Microsoft Teams?

Organisatiestructuren worden steeds platter en medewerkers verwachten transparantie en betrokkenheid bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Daarnaast zitten medewerkers tegenwoordig in twee keer zoveel teams als vijf jaar geleden en zijn deze teams meestal ook nog dynamisch qua samenstelling. Als gevolg moeten medewerkers steeds meer samenwerken. Maar, daarbij gaat veel tijd verloren als de samenstelling van het team verandert of als nieuwe teamleden up-to-speed gebracht moeten worden. Met deze ontwikkelingen en trends in gedachte is Microsoft Teams ontwikkeld.

Macaw ziet teams opbloeien en beter presteren wanneer informatie open en transparant gedeeld wordt en wanneer mensen met verschillende werkstijlen makkelijk en eenvoudig toegang hebben tot die informatie. Een one-size-fits-all opzet bestaat vandaag de dag niet meer en daarom is Microsoft Teams op een flexibele manier opgezet. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams verschillende soorten werkgroepen en werkstijlen optimaal faciliteert.

Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact
Contact