Macaw.nl/Events/Workshops/Master Data Management Training in a Day

Master Data Management Training in a Day

Wil jij de waarde van jouw data maximaliseren en tegelijkertijd risico’s minimaliseren? En ben jij op zoek naar de manier om golden records te bouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Master data management: bouw golden records

In de snel evoluerende wereld van vandaag is het managen van jouw bedrijfsgegevens van cruciaal belang. Of het nu gaat om klantinformatie, leveranciersgegevens, financiële details of andere essentiële gegevens, het is de sleutel tot data gedreven besluitvorming en een belangrijk fundament voor AI-gedreven oplossingen. Op je data moet je kunnen vertrouwen. Master data management (MDM) is dé manier om je datakwaliteit naar het volgende niveau te tillen en felbegeerde golden records –één enkele bron van waarheid van jouw gegevens –  te bouwen.

Tijdens deze workshop creëren we voor jouw organisatie een business case en roadmap voor jouw master data management strategie.

Wat kun je verwachten?

Bij Macaw zijn we gek op uitdagingen. Tijdens de Master Data Management training gaan we dan ook het liefst aan de slag met een echte case, jouw eigen dataset. Mocht je nog niet beschikken over een bruikbare dataset dan is dat geen probleem. Dat ontdek je tijdens deze workshop. Daarnaast delen we succesverhalen van onze bestaande klanten die aan de slag gingen met master data management.

Programma 

 1. Introductie master data management.
 2. Hands-on sessie met jouw belangrijkste data.
 3. Identificeren van kansen en risico’s.
 4. Stakeholdermapping: de betrokkenen die werken met de data.
 5. Bepalen en prioriteren met welke master data je écht aan de slag moet.
 6. Aan de slag met en laat je inspireren door onze master data management tool.

Take aways

Tijdens deze workshop gaan we:

 • Je inspireren: weet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van master data management en hoe dat jouw organisatie kan helpen naar een volgende fase van data volwassenheid.
 • Een business case creëren: we begeleiden je bij het ontwikkelen van een solide business case voor jouw MDM-initiatief, waarbij we de verwachte voordelen en return on investment in kaart brengen.
 • Teamsamenstelling en roadmap: we definiëren een teamsamenstelling en roadmap waarmee jouw organisatie de volgende stappen in data management kan zetten. Met een concrete aanpak ben je in staat om draagvlak en sponsorship bij C-level management en anders stakeholders te garanderen.

Workshop Details

Neem contact op met ons team om een datum te prikken voor jouw workshop. We kijken er naar uit om samen met je aan de slag te gaan!

 • Datum: op aanvraag.
 • Duur: 4 uur (dagdeel)
 • Locatie: kantoor bij Macaw of op eigen locatie.
 • Target audience: CTO, CDO, Chief Information Officer, Data Architect, Data Stewards, Data Owners, BI-team lead, Product Owner Data Platform.
 • Kosten: geen.

  Aan de slag met Master Data Management

  Ontdek hoe Master Data Management jouw organisatie kan transformeren en laat je inspireren door succesverhalen van klanten die je voorgingen. Vraag de workshop vandaag nog aan.

  Over de trainer

  Nick van der Woude | Business Consultant Data Management

  Hoi! Ik ben Nick van der Woude, Business Consultant bij Macaw. Afgelopen jaren heb ik altijd gewerkt op het snijvlak van Business en IT. Ik heb ervaring opgedaan met complexe verandertrajecten op het gebied van data, innovatie, organisatie en systemen. Mijn drijfveer is het met een team realiseren van duurzame, meetbare groei voor organisaties. Door mijn achtergrond kan ik meepraten met zowel de business als de techneuten. Ik kijk ernaar uit om met jouw data uitdaging aan de slag te gaan!

  icon
  Manufacturing
  Boskalis optimaliseert master data management voor HR met Profisee
  Baggeraar Boskalis liep tegen grenzen aan in haar master data management. Profisee bleek dé flexibele, schaalbare oplossing voor verdere groei. Als enige Nederlandse Profisee-partner ging Macaw een hechte samenwerking aan met Boskalis, met waardevolle resultaten als gevolg.
  Partnerships

  Macaw x Profisee: jouw partners in strategisch data management

  Als full service partner in digitale transformatie levert Macaw al 25 jaar data-oplossingen aan klanten als Eneco en Basic-Fit. Sinds 2023 zijn we  de trotse en exclusieve partner van Profisee – marketleider in master data management oplossingen – en bundelen we onze krachten op het vlak van strategisch data management. Profisee is dé partner waarmee we onze klanten helpen hun uitdagingen in datakwaliteit op te lossen die voor veel organisaties strategische initiatieven tegenhouden. Samen helpen we onze klanten door hun “stenen muur” van slechte gegevens te breken en data management slimmer, efficiënter en future proof in te richten. Zo wordt jouw business winstgevender en schaalbaarder.

  Contact