Sitecore Customer Data Platform

Met het Sitecore Customer Data Platform (CDP) beschikken bedrijven over een krachtige tool voor hun marketingcampagnes. Het platform helpt hen nieuwe klanten te vinden, voor zich te winnen én te behouden. De sleutel vormt daarbij het gebruik van omnichannel klantdata voor personalisatie en steeds weer de juiste inzichten.

Sitecore CDP helpt je elke klant te begrijpen

Organisaties die het Sitecore Customer Data Platform gebruiken, geven richting aan hun marketing-inspanningen. Met het platform creëren zij profielen op basis van klantdata: historisch, transactioneel en/of op basis van gedragingen. Van elke klant bestaat een compleet, 360-graden beeld tijdens de – gepersonaliseerde – klantreis. Ook segmenteert het Sitecore CDP data van klanten op basis van eigenschappen, gedrag en transacties, waardoor je je marketingtools veel effectiever inzet.

Actionable insights voor je marketingcampagnes

Sitecore CDP hanteert een ‘privacy by design’-benadering voor de data in je organisatie, met verschillende (PII en non-PII) configuratie-opties. Zowel first-, second- als third-party data kunnen gebruikt worden in combinatie met het platform, om zo actionable insights te genereren die van grote waarde zijn voor je marketingcampagnes. Sitecore helpt je marketingmedewerkers met het verzamelen en verbinden van data uit verschillende kanalen. Met deze verhoogde zichtbaarheid maak je van iedere relatie een terugkerende klant!

Sitecore en Boxever

In het voorjaar van 2021 kondigde Sitecore aan dat het klantdataplatform Boxever had overgenomen. Hierop volgde een rebranding-traject, met als resultaat Sitecore CDP. Als cloudgebaseerd platform beschikt Sitecore CDP over een aantal dezelfde kenmerken als het Sitecore Experience Platform (XP). Denk hierbij aan de mogelijkheid om te schalen en aan integraties met externe systemen.

Waar Sitecore CDP zich echt mee onderscheidt is op het vlak van verregaande personalisatie op basis van klantdata. Afhankelijk van wie de klant specifiek is, helpt Sitecore CDP marketeers om te beslissen wat de beste volgende acties zijn en in welk kanaal dit moet gebeuren. Ook heeft het platform verregaande mogelijkheden om nieuwe marketingstrategieën te A/B-testen en veranderingen in digitale producten en op websites op een veilige en gecontroleerde manier uit te rollen.

Macaw & Sitecore Partnership

Met Macaw haal je het meeste uit je Sitecore-implementatie. Als Platinum Implementatie Partner van Sitecore beschikken wij over ruime ervaring en expertise. Hierdoor zijn wij in staat om voor iedere opdrachtgever de beste oplossing neer te zetten.

Ons trackrecord bestaat uit honderden succesvolle projecten op het gebied van (web)contentmanagement, B2B-commerce en digital marketing. Dit doen we in het bijzonder in de segmenten Finance, Manufacturing en Professional Services, voor ondernemingen als Heineken, ANWB, Priva, Regus en Schmitz Cargobull. Op zoek naar advies op maat? Onze consultants helpen je graag verder. 

Advies op maat?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Contact