IT Strategy as a Service

“Er is geen tijd en geld om de verkeerde IT-projecten te starten.”

Strategisch IT-management


Het IT-dilemma: 70 procent van de IT-inspanning is gericht op het beheer van de bestaande IT-omgeving. Directies sturen vooral op het verlagen van kosten en risico’s. De business verwacht echter innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van data, IoT en marketingtechnologie. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Wat speelt er in de markt en hoe speel je daar slim op in, zodat IT waarde toevoegt voor je organisatie?


Het is de uitdaging van IT-managers om de organisatie voorop te laten gaan in de digitale innovatie en tegelijkertijd de kosten en risico’s te beperken. Dat vraagt om een plan en inzet van nieuwe structuren en technologie. Maar waar moet je beginnen?

Om op deze uitdaging in te springen, hebben wij IT Strategy as a Service ontwikkelt. Gedreven strategen, consultants en architecten helpen je op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wij kennen de trends en spreken de taal van zowel de business als de techneut. We herkennen de valkuilen en helpen duurzame verandering en innovatie écht op gang. Een partner die met je meedenkt en je concreet helpt en waarde toevoegt!

Top 10 IT-uitdagingen

  1. Is mijn IT-budget te laag om te kunnen innoveren?
  2. Is de Cloud wel veilig, flexibel en niet te duur?
  3. Hebben mijn mensen wel de juiste skills?
  4. Zijn we innovatief en onderscheidend genoeg?
  5. Hoe groot is onze technische schuld?
  6. Kan de business omgaan met data?
  7. Waar staat mijn IT-afdeling over drie jaar?
  8. Hoe selecteer ik de juiste technologie en partners?
  9. Hoe bewijs ik de waarde van IT aan de directie?
  10. Welke IT-trends zijn relevant voor ons?

Van Strategie naar Operations


Business Informatie Plan

We brengen Brand & Business ambities, het IT-landschap en processen in kaart. We leggen de verbanden, benoemen knelpunten en kansen, brengen prioriteiten aan en visualiseren dat in een Roadmap. Een duidelijk en deelbaar plan, voor boardroom en werkvloer.

Innoveren met business value
Hype of relevant? AI, IoT, Blockchain, LowCode, etc.; in regelmatige sessies prikken we door de hype heen en maken we de praktische toepassing van nieuwe technologie inzichtelijk. Snel en relevant, zonder de marketingverhalen van leveranciers.

Sturen op business value
Product Owners en Information Managers hebben de taak om op tactisch niveau te sturen op business value. Een complexe mix van inhoud en belangen. Op interim basis of als coach ondersteunen we Product Owners en Information Managers met het sturen op waarde.

Optimaliseer IT Operations
Kan het sneller, slimmer, veiliger, goedkoper en of beter? Technische schuld inlossen of de waarde van nieuwe technologie maximaal benutten en doorontwikkelen? We helpen business managers, product owners en IT-teams de waarde van IT te maximaliseren.

Meer weten? Vul onderstaand contactformulier in of stuur een e-mail naar info@macaw.nl.
Deze pagina als PDF opslaan en met iemand delen? Klik hier voor de PDF versie.

Harry Boers
Digtal Strategist

What's your challenge?