Macaw.nl/Cases/Manufacturing/Award-winnende Power App helpt Daimler Truck op weg naar een nieuwe bedrijfscultuur

Award-winnende Power App helpt Daimler Truck op weg naar een nieuwe bedrijfscultuur

Power App DTR0CKs - een initiatief van Macaw en Daimler Truck Academy - helpt leidinggevenden wereldwijd de nieuwe bedrijfscultuur adopteren en verankeren.
icon
Daimler Truck AG behoort met meer dan 40 vestigingen wereldwijd en ruim 100.000 medewerkers tot de grootste fabrikanten van bedrijfswagens ter wereld. Na optimalisatie van de organisatiestructuur voor meer autonomie en ondernemerschap zocht het bedrijf naar manieren om de nieuwe cultuur snel en effectief te verankeren. De oplossing? DTR0CKs, een op Power Apps gebouwde applicatie die leidinggevenden wereldwijd helpt bij het tot leven brengen van de Daimler Truck’s cultuur.  

Een nieuwe bedrijfscultuur 

Na een organisatorische herstructurering waarbij de twee grootste divisies van Daimler van elkaar zijn gescheiden, zocht Daimler Truck naar een manier om de nieuwe bedrijfscultuur snel en effectief te verankeren. Het bedrijf wilde bijvoorbeeld een brug te slaan tussen de bestaande Daimler cultuur en de nieuwe bedrijfscultuur van Daimler Truck, leidingevenden wereldwijd activeren en de meetbaarheid van initiatieven waarborgen. 

Eén platform voor alle leidinggevenden wereldwijd 

In deze context ontstond het idee voor DTR0CKs, een initiatief van Macaw en de Daimler Truck Academy.  DTR0CKs is een dynamisch en toegankelijk platform voor leiderschapstraining en ontwikkeling. Met dit platform streeft Daimler Truck ernaar haar mensen wereldwijd te inspireren, te verbinden, te informeren en in staat te stellen de beste leiders te worden.

DTR0CKs is een leerervaring, ontworpen om leiders op alle niveaus, over alle business units en op alle locaties wereldwijd te bereiken en betrekken.

DTR0CKs – gebouwd op Microsoft Power Apps 

Om DTR0CKs te realiseren binnen de bestaande Microsoft omgeving zocht Daimler Truck een partner die de app, inclusief een reeks unieke features, kon ontwikkelen. Macaw werd gekozen vanwege haar ervaring met Power App projecten voor toonaangevende Enterprise klanten en haar kennis van het Power Platform 

De app moest aan een aantal kenmerken voldoen. Zo moest het een gemakkelijk toegankelijk digitaal platform worden voor duizenden leidinggevenden in vijf verschillende tijdzones, met een efficiënte, moderne en flexibele structuur. 

Om dit te realiseren gebruikte het Macaw team (onder andere) Power Apps op basis van “Dataverse for Teams” – volledig geïntegreerd met Microsoft Teams maar zonder extra licentiekosten, omdat deze functie al was opgenomen in de gebruikelijke MS365-licenties van het bedrijf.  

Meer kenmerken van DTR0CKs: 

  • Met een doordachte gebruikersinterface (UI) binnen de Power App maakte Macaw de gebruikerservaring persoonlijk. 
  • De app bevat twee toegangstypen: één voor de deelnemende leiders en één voor de facilitators en coaches van een partner die het concept introduceerde. Via dit kanaal konden zij professionele live ondersteuning bieden terwijl de leiders taken uitvoerden tijdens de workshopperiode van het project.  
  • Om gebruikers de kans te geven vragen te stellen en de oplossing voortdurend te verbeteren, creëerde Macaw ook een eenvoudig feedbackkanaal via Microsoft Teams.       

Een bekroonde Power App  

De DTR0CKs Power App werd een doorslaand succes voor Daimler Truck. Het is nu een programma dat op een eenvoudige en geheel zelf te bepalen manier digitaal kan worden uitgevoerd door in te loggen in Teams. Alle workshops en trainingen zijn, evenals communicatiekanalen voor vragen en overleg, voor alle leidinggevenden wereldwijd beschikbaar. Bovendien zijn de digitale leerervaringen inzichtelijk en goed meetbaar.  

Het initiatief is in 2023 bekroond met een EFMD Excellence in Practice Silver Award vanwege haar impact op de bedrijfscultuur. DR0CKs biedt leiders een effectieve tool om de nieuwe bedrijfscultuur te omarmen, hun leiderschap te versterken en bij te dragen aan het succes van het bedrijf.  

Het DR0CKs initiatief heeft Daimler Truck Academy laten zien hoe ze Microsoft Teams kunnen inzetten als tool voor een geavanceerde employee experience. Daarnaast heeft het managementteam nu ook een beter inzicht in het gebruik van de digitale infrastructuur binnen Daimler Truck.

Macaw: gespecialiseerd Power Apps partner 

Macaw is ruim 30 jaar strategische partner van Microsoft en in het bezit van alle Microsoft Solutions Partner Designations. Als pionier op het gebied van low-code app development behaalden we in 2023 de designation Business Applications.

Power Apps Webinar
Hoe gebruiken organisaties als Tata Steel, Mazars, BNG Bank en TBI Eekels Power Apps in hun voordeel? En hoe kan jij business value uit Power Apps halen?
Bekijk webinar
Challenge
Na een organisatorische herstructurering stond Daimler Truck voor de uitdaging om een nieuwe bedrijfscultuur te verankeren en leidinggevenden wereldwijd te activeren om deze veranderingen door te voeren.
Aanpak
Met DTR0CKs, een initiatief van Macaw en de Daimler Truck Academy, is een dynamisch platform gecreëerd op basis van Microsoft Power Apps en Teams. Dit platform ondersteunt duizenden leidinggevenden wereldwijd bij de implementatie van de nieuwe bedrijfscultuur.
Resultaat
DTR0CKs is een doorslaand succes. Het Power App initiatief ontving in 2023 de EFMD Excellence in Practice Silver Award voor de impact die ze heeft gemaakt op Daimler Truck’s employee experience wereldwijd.
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

icon
Manufacturing
Macaw helpt FrieslandCampina de productiviteit van medewerkers te verhogen via low-code/no-code apps
FrieslandCampina is een van de grootste zuivelondernemingen ter wereld met een coöperatieve traditie die teruggaat naar 1871. Het bedrijf verwerkt melk van melkveebedrijven tot een groot assortiment aan zuivelproducten en -ingrediënten. Samen met de ruim 15.000 leden-melkveehouders beheert FrieslandCampina de gehele productieketen van gras tot glas. Door continu te innoveren, wil het zuivelbedrijf groei voor iedereen stimuleren.
Contact