Macaw.nl/Events/Webinars/Een einde aan de content crisis: maak kennis met de Content Hub

Een einde aan de content crisis: maak kennis met de Content Hub

Heb jij zoveel content, verspreid over verschillende teams en in verschillende talen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Met een Content Hub creëer, plan en distribueer jij je content over verschillende kanalen op een efficiënte manier vanuit één plek. Ontdek in dit webinar hoe dit werkt.

content hub

Maak kennis met de Content Hub

Waarom een Content Hub onmisbaar is voor de Marketeer

Als Marketeers zijn we dagelijks bezig om voor onze klanten voor ieder kanaal een passende en persoonlijke ervaring te creëren. Daar komt een hoop content creatie en distributie bij kijken, zeker voor organisaties die hun brand in verschillende landen en talen positioneren.

In de praktijk leidt dit al snel tot een content crisis. Je kent het vast wel, content die verspreid staat op allerlei plaatsen zoals Microsoft Teams, Dropbox, Outlook en Google Drive. Wie weet nog waar wat te vinden is? Alles, van afbeeldingen tot catalogi, staat op verschillende harde schijven en serverstations. En vergeet dan niet het versiebeheer. Wat was de meeste recente versie van dat ene blog of waar staat de originele afbeelding van die ene uiting?

De coördinatie van al deze content neemt veel tijd in beslag die je liever besteedt aan nieuwe ideeën en optimalisatie. Wanneer je met meerdere teams en externe bureaus aan campagnes werkt, ontstaat daarnaast vaak een uitdaging op het gebied van uniformiteit en huisstijl. Iedereen geeft net weer even een andere draai aan de look en feel, en daarmee is de content crisis compleet! Er ontstaat een werkwijze die veel tijd en geld kost. In het ergste geval worden verouderde gegevens gebruikt of wordt inhoud gepubliceerd waarvoor geen licentie is verleend. Hoe kun je dit voorkomen?

Einde aan de content crisis

Met een Content Hub, zoals die van Sitecore, creëer en distribueer je content efficiënt en succesvol via verschillende kanalen en in meerdere landen. In dit webinar (Engels gesproken) laat onze expert je zien:

  • Hoe een Content Hub werkt: efficiënt, decentraal en wereldwijd beheer van je digital assets.
  • Hoe je met verschillende teams campagnes, productlanceringen of verkooppresentaties plant en uitrolt.
  • Hoe de Hub bijdraagt aan je marketingdoelen.

Over de presentator

David Hefendehl | Head of Digital Marketing bij netzkern – part of Macaw

David werkt sinds 1998 bij verschillende agencies. Van ontwikkelaar tot projectmanager en web data analist, hij kent het digital marketing vak als geen ander. In 2006 verhuisde hij naar Londen en ging bij Pod1 aan de slag als eCommerce Consultant voor bekende merken als Kurt Geiger, Matchesfashion en Barcelo Hotels. Na zijn terugkeer naar Duitsland begon David in 2011 bij netzkern als Head of Digital Marketing en als member van de board.

Netzkern is onderdeel van Macaw en sinds 2006 trouwe  partner van Sitecore. Lees hier meer over ons partnership.

Maak kennis met de Content Hub

What's your challenge?

Sitecore & Macaw: Platinum Implementation Partnership

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Sitecore partner? Als Platinum Implementatie Partner beschikt Macaw over diepgaande expertise, de best gekwalificeerde medewerkers en uitgebreide ervaring met toonaangevende ondernemingen zoals Heineken en Schmitz Cargobull. Hiermee zetten we voor iedere opdrachtgever de beste oplossing neer!

werken bij macaw