Sitecore Cortex – de magie van Machine Learning

Sitecore, de Cloud en Machine Learning toepassingen in een krachtige mix.

Sitecore 9: Digital Marketing Super Powers

Data driven marketing en slimme algoritmes die een maximaal resultaat halen uit de marketinginspanningen. Er is geen congres of marketingblog dat er niet bol van staat. Tot nu toe leek het een ver-van-je-bed-show, maar met de komst van Sitecore 9 en de Experience Cloud wordt het direct toepasbaar. Digitale marketing power beschikbaar en toegankelijk voor elke slimme marketeer. In dit blog vertel ik je waarom Sitecore Cortex en de Experience Cloud het verschil maakt in elke markt, hoe uitdagend ook.

Gedreven door de Cloud - Sitecore Cortex

De ‘Cloud’ is ook zo’n begrip dat in de volle belangstelling staat. Alles verhuist naar de ‘Cloud’. En terecht, want hier kun je vrijwel onbeperkt opschalen; in techniek, in functionaliteit, in data. Ook Sitecore is al lang in de cloud te activeren. Met de komst van de nieuwe Sitecore versie 9.0, wordt de kracht van de Cloud nog nadrukkelijker benut. De Experience Cloud is geboren. De ultieme klantbeleving, gedreven door de nieuwste Cloud mogelijkheden. Het is nu realiteit en toegankelijker dan ooit.

Sitecore Cortex introduction - Symposium 2017

De kracht van Sitecore’s Experience Cloud

Sitecore is al jaren koploper in Web Content Management-systemen, aldus onderzoeksbureau Gartner. Het Experience Platform is al jaren trendsetter in context gedreven marketing en personalisatie. Daar komt nu de kracht van de Cloud bij. In de Sitecore Experience Cloud worden drie peilers voor succes samengebracht.

De Experience cloud – 3 peilers voor succes

Context – dit stelt je in staat de intentie van de bezoeker te achterhalen en hier direct op in te spelen. Leer je klant kennen. Hier leg je de basis voor een relevante, hoogwaardige klantbeleving.

Content en Ecommerce – de juiste content, op het juiste moment, op de juiste plaats, voor elk individu, of dat nu informatie is of producten zijn. Personalisatie over de gehele customer journey wordt hier georganiseerd.

Omnichannel – online en offline kanalen in een harmonieuze samenstelling voor de ultieme klantbeleving. De Experience Cloud maakt het mogelijk. X-connect is daarin de matchmaker. Verschillende databronnen kunnen daarmee aan de Experience Database worden gekoppeld.

Dit zijn de peilers waarop de kracht van het platform geënt is. Ken je klant, serveer de juiste content, over elk kanaal. Bijzonder krachtige capaciteiten die door Machine Learning continu verbeterd worden. De verzamelde data is de bron voor de intelligente Machine Learning toepassing die onderdeel is van de Experience Cloud: Sitecore Cortex. Cortex komt beschikbaar in Sitecore 9.1 

Sitecore Cortex: intelligente, data-gedreven marketingtechnologie

De hoeveelheden data die Sitecore in de Cloud voortbrengt, zijn koren op de molen van elke data scientist. Effectieve machine learningtoepassingen komen pas tot zijn recht als er voldoende data beschikbaar is om patronen te herkennen die tot succes hebben geleid, leiden en zullen leiden. Sitecore Cortex verwerkt deze enorme hoeveelheid data in realtime om de relevantie en waarde van elke klantervaring te vergroten. Om dit inzichtelijk te maken een aantal voorbeelden waar dit zijn waarde zal bewijzen:

Attributie modelering: Welke waarde voegt elk kanaal toe aan de klantbeleving en conversie? Elke marketeer wil weten hoe het zijn marketingeuro's optimaal inzet. Attributiemodellen geven hier inzicht in.

Wie is mijn beste klant? Van doelgroep analyse tot customer journey mapping. Cortex geeft suggesties wie je meest waardevolle klantgroepen zijn en hoe die jouw aanbod, merk, website en overige interacties benutten en beleven.

Content (gap) analyse: Welke content werkt welk en welke niet en wat is de beste volgorde van uitserveren. Van blogpost tot fysiek product, Cortex geeft inzicht. Helpt je meer te halen uit loyaliteit, up- en cross selling.

Het zijn maar een paar voorbeelden van waar Cortex, Machine Learning en de enorme hoeveelheden data een bijdrage aan gaan leveren! Wil je nu al een inzicht in de mogelijkheden van data analyse, machine learning en customer engagement? Lees dan deze blog van Sanne Menning

Sitecore Cortex en Experience Cloud voor jouw organisatie

Wil je ook Digitale Marketing Super Powers ontwikkelen? Hyperpersonalisatie, contextmarketing, dynamische doelgroepsegmentatie en customer journey analytics, omnichannelmarketing. Het is aan de orde van de dag en toegankelijker dan ooit. Maak je al gebruik van het Sitecore platform, dan gaat een upgrade je een enorme boost in Marketing Performance leveren.

Gebruik je nog geen Sitecore? Dan is dit meer dan ooit het moment dit serieus te overwegen. Daar waar de klantbeleving steeds meer het verschil gaat maken in klanten winnen en behouden, of ze verliezen aan de concurrent. Daar maken de kwaliteiten van de Sitecore Experience Cloud het verschil.

Meer weten? Als Sitecore Platinum Partner ben je bij Macaw aan het juiste adres, ook voor Sitecore Commerce. Ik vertel je er graag meer over.

Neem dus nu vrijblijvend contact op en ik neem je mee in de krachtige nieuwe mogelijkheden van Sitecore 9.0 en een geïntegreerde marketing strategie.

Sten Verveen
Digital Marketing Consultant

What's your challenge?