• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Gezonde-werkomgeving-macaw-zorgt-voor-stijging-in-productiviteit

Gezonde werkomgeving Macaw zorgt voor stijging in productiviteit

Hoofddorp, 17 januari 2019 - Het Healing Offices onderzoek van D/DOCK, design studio voor nieuwe werkomgevingen, bewijst dat de werkomgeving een significante invloed heeft op de productiviteit en het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Het eerste onderzoek vond plaats bij Macaw. Op donderdag 17 januari presenteerden D/DOCK en Macaw de resultaten van dit onderzoek aan pers, relaties en overige geïnteresseerden. 

Verhuizing Macaw levert positieve resultaten op

In 2014 lanceerde D/DOCK het concept Healing Offices, een ontwerpmethodiek die bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van de gebruikers. Deze aanpak is met succes onder andere toegepast voor het nieuwe pand van Macaw. D/DOCK ontwikkelde hun Healing Offices evidence-based design methode verder door, waarbij de volgende logische vraag was: hoe bewijzen we dat deze aanpak echt werkt? De eerste case study vond plaats bij Macaw in Hoofddorp. Deze full service digital partner zet zwaar in op vitaliteit voor haar medewerkers en vond in Healing Offices een geschikte aanpak en in D/DOCK een geschikte partner. Een jaar later blijkt dat de verhuizing naar een nieuwe omgeving overwegend positieve resultaten oplevert:

  • Ronald van Es, CFO Macaw: “Ik geloof dat we een werkomgeving hebben gecreëerd die bijdraagt aan onze ambitie om aan het einde van de werkdag met meer energie naar huis te gaan dan waarmee je binnen kwam”

Onderzoek naar effect fysieke omgeving op productiviteit en welzijn medewerkers

Dit onderzoek is onder leiding van omgevingspsycholoog Anicee Bauer met het research team van D/DOCK uitgevoerd, in nauwe samenwerking met Macaw. Het is gefinancierd door projectontwikkelaar Delta Development. De doelstelling was om de invloed van zowel harde en zachte factoren te combineren en te weten te komen hoe groot het effect van het fysieke ontwerp is. Daarbij rekening houdend met de mate van verantwoordelijkheid die de organisatie zelf heeft in de productiviteit en het welzijn van de medewerkers.

  • Marjon Sanberg, Macaw, zegt: “In het nieuwe kantoor kan ik gedurende de dag de plek kiezen die op dat moment het beste bij mijn werk past. Voor geconcentreerd werk zit ik in de bibliotheek. Voor samenwerken kies ik voor een projecttafel. Ik spreek nu veel meer collega’s.”

Na het onderzoek kwam D/DOCK onder andere tot de volgende conclusie: De nieuwe omgeving stimuleert beweging, een actieve lichaamshouding en persoonlijk contact met collega’s, wat het gevolg is van een actief werkplek design en de openheid en verbondenheid. Werknemers hebben hierdoor het gevoel dat zij sneller met elkaar kunnen schakelen en “dingen makkelijker geregeld krijgen”. Dit alles vertaalt zich naar 10% verhoging van de productiviteit van de werknemers.  

Meer weten over onze werkomgeving? Neem gerust contact op.