Macaw benoemt nieuwe directie

William van der Pijl is per 1 januari 2017 aangesteld als de nieuwe CEO van full-service IT-dienstverlener Macaw. Marcel Braaksma treedt per 1 januari als COO nieuw toe tot de directie. Samen met CFO Ronald van Es, sinds 1998 werkzaam bij Macaw, vormen zij de nieuwe directie van Macaw.

William van der Pijl: “Wendbaarheid is belangrijker dan ooit, voor onze klanten én voor ons. De marktomstandigheden met technologische ontwikkeling en krapte op de arbeidsmarkt zijn uitdagend, de vooruitzichten echter zijn goed, met de toenemende vraag naar en het groeiende belang van digitale transformatie. Vanuit onze Macaw 20I20-visie op de toekomst en onze relatie met Microsoft en Sitecore versterken en ontwikkelen we Macaw de aankomende jaren nog verder. Dat doen we onder andere met initiatieven op het gebied van internationalisatie, nearshoring en innovatieve startups.”

Marcel Braaksma: “Macaw is een bedrijf volop in beweging als topspeler in de Microsoft- en Sitecore-technologie. Ik ben er trots op een bijdrage te mogen leveren aan het verder ontwikkelen van Macaw met als doel onze klanten succesvol te maken in ‘The Age of the Customer’.”

Patrick van Aalst, voorheen CEO, treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Rolf Deves en Maarten van Eeghen treden terug als commissaris. Roel Bergsma en Maarten Sikkema, oprichters van Macaw, blijven bijdragen aan de ontwikkeling en versterking van Macaw door ondersteuning bij de internationalisatie en relevante startup-initiatieven.

William van der Pijl, CEO Macaw
William (48) is per 1 januari aangesteld als CEO van full-service IT-dienstverlener Macaw. Sinds 2011 is William al bij Macaw werkzaam, vanaf 2013 als COO. Hij was eerder onder andere director e-business en director employee productivity bij Sara Lee. De komende jaren zal hij zich richten op de verdere groei van Macaw.

Ronald van Es, CFO Macaw
Ronald (45) haalde zijn Master in Business Economics aan de VU van Amsterdam, is sinds 1998 werkzaam bij Macaw en bekleedt sinds 2006 de functie van CFO in de directie van Macaw. Daarvoor had hij verschillende financiële functies bij Unisys.

Marcel Braaksma, COO Macaw
Marcel (48) treedt per 1 januari toe tot de directie van Macaw in de functie van COO. Hij neemt de rol van William van der Pijl over, die per diezelfde datum aangesteld is als CEO. Sinds 2006 werkte Marcel in verschillende rollen bij Macaw. Zijn laatste functie was die van Delivery Manager. Eerder was hij bij Inter Access werkzaam als projectmanager.