Business Applications

Vereenvoudig en automatiseer processen met business apps.
Meer ontdekken

Tegenwoordig doen we alles met onze smartphone: mails checken, een verzekering afsluiten of zelfs betalen in de supermarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat al een app voor. Maar waarom gebruiken we ze dan nog niet massaal op de werkvloer om ons te ondersteunen? Met Business Apps vereenvoudig je processen, breng je informatie samen en houd je meer tijd over voor het verbeteren van je diensten en producten.

Bouw je eigen Business Apps

Business Applicaties ontpoppen zich als dé versneller van de digitale transformatie voor jouw organisatie. Door middel van een low-code no-code platform, zoals het Microsoft Power Platform, stel je je medewerkers in staat om op laagdrempelige wijze zelf processen te digitaliseren en automatiseren. Processen die nu in statische Excel-documenten verlopen of zelfs  nog op papier, worden eenvoudig omgezet in digitale apps. Dat betekent: snelheid, efficiëntie en minder kans op fouten.

Ook ben je niet langer compleet afhankelijk van de IT-afdeling om innovaties snel van de grond te krijgen. Op basis van beschikbare data kan iedere medewerker zijn werk versnellen met een app. Allemaal met als doel om medewerkers meer autonomie te geven om snel te schakelen en daarmee Employee Empowerment te stimuleren.

Business Apps in de praktijk

 Zowel intern als extern, overal bestaan er mogelijkheden om processen te optimaliseren en te digitaliseren met Business Applicaties.

Een mooi voorbeeld waar technologie het verschil uitmaakt in de Finance branche is het automatiseren van kredietaanvragen. Door de traditionele kredietanalyse te combineren met algoritmes kunnen kredietaanvragen een stuk sneller verwerkt worden. Voordelig voor je medewerkers, want zo houden ze meer tijd over voor het bedienen van klanten. Zij krijgen immers veel sneller te horen of een aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Ook steeds meer verzekeringsmaatschappijen zetten apps met cognitieve functies in om hun schadeclaims zoveel mogelijk automatisch af te handelen.

Een andere case komt uit de maakindustrie, waar servicemonteurs of productiemedewerkers vaak niet beschikken over een eigen laptop. Vaak beschikken ze niet eens over een e-mailaccount van het bedrijf. Hierdoor missen ze aansluiting met de organisatie en zijn ze afhankelijk van prikborden of briefings om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen. Wat ze wél hebben is een smartphone. Met een slimme app zorg je dat informatie binnen handbereik komt en ruil je papieren roosters in voor digitale varianten die altijd en overal beschikbaar zijn.

Een andere simpele toepassing die een enorme tijdswinst oplevert is het online boeken van vergaderruimtes of applicaties waarmee je online de urenregistratie regelt. Tijdens de coronacrisis ontwikkelden Microsoft en Macaw een handige app waarmee medewerkers binnen alle kantoren van hun organisatie gemakkelijk en veilig een bureau kunnen vinden en reserveren.

01/02

 

App Innovation

Low-code no-code platformen bewijzen ook hun impact bij het versnellen van innovatie. Waar steeds meer organisaties willen experimenteren met nieuwe diensten of processen, biedt het Power Platform van Microsoft een ideale omgeving voor het snel opzetten van een app waarmee nieuwe ideeën kunnen worden getest met gebruikers. Als de test succesvol is, kan de verdere ontwikkeling snel van start gaan en is de distributie en het beheer eenvoudig ingeregeld. Maar als het idee faalt, is er ook geen schade. De ontwikkelkosten zijn immers nihil.

Ontwikkel snel en makkelijk een Business App in één dag

Als strategisch partner van Microsoft en voorloper in technologie, zijn onze experts voor het maken van low-code apps overtuigd van de kracht die het Microsoft Power Platform biedt. Heb jij een concept waarmee je de dagelijkse werkzaamheden kunt versnellen of digitaliseren? Probeer het Power Platform kosteloos uit tijdens onze App In A Day Workshop. In één dag maak je zelfstandig, onder leiding van Macaw en Microsoft experts, een app die je direct kunt toepassen in jouw organisatie.   

Zelf aan de slag met een Business App?
Neem dan deel aan de App In A Day Workshops van Microsoft & Macaw en creëer in één dag je eigen app - zonder code te schrijven!
Bekijk de workshop
Case

BNG Bank bouwt robuuste Power App voor vastleggen risico’s

BNG Bank wil mogelijk in de toekomst haar medewerkers de ruimte bieden om zelf applicaties te ontwikkelen en daarmee de productiviteit te verhogen. Via traditionele programmeeromgevingen kost dat veel tijd en geld. Samen met Macaw ontwikkelde BNG Bank een proefapplicatie om risico’s, mitigerende maatregelen en monitoring op de maatregelen te beheren. De inzet van Power Apps resulteerde in een veel kortere doorlooptijd ten opzichte van de traditionele werkwijze, in lagere kosten en in een robuuste app.  Benieuwd hoe zij hiermee versnellen, digitaliseren en de kans op menselijke fouten verkleinen in hun bedrijfsprocessen?

Case

Digitalisering bij Tata Steel: 80.000 werkvergunningen in één app

Voor alle werkzaamheden op het terrein van Tata Steel hebben aannemers een werkvergunning nodig. In totaal gaat het om ongeveer 80.000 vergunningen per jaar! Al deze werkvergunningen moeten worden opgeslagen en altijd opvraagbaar zijn. Het Power Platform bood de oplossing om onderdelen van het proces te optimaliseren en digitaliseren. Daarvoor werd met het platform een slimme business app gemaakt. In slechts 3 maanden leverde Macaw de app op, welke de eindgebruiker nu een flinke tijdsbesparing oplevert. Daarnaast is Tata Steel met het gebruik van het Power Platform goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Meer weten?

Taking the next steps
01 / 04 04
1. Lees het whitepaper
Herken je binnen jouw organisatie processen die efficiënter ingezet kunnen worden? Of wil je bepaalde werkzaamheden volledig automatiseren? Digitaliseer dit in een app en drijf innovatie binnen je bedrijf.
2. Hands on tijdens onze workshop
Probeer het Power Platform kosteloos uit tijdens onze App In A Day Workshop. In één dag maak je zelfstandig, onder leiding van Macaw en Microsoft experts, een app die je direct kunt toepassen in jouw organisatie.
3. Virtual Agents in A Day
Meer met Apps? Doe ervaring op met het ontwerpen en ontwikkelen van no-code chatbots en krijg in één dag een functionerende chatbot voor jouw organisatie tijdens deze workshop.
4. Robotic Process Automation (RPA) in a Day
Duik echt de diepte in tijdens de RPA in a Day workshop. Leer hoe je repetitieve en tijdrovende taken automatiseert met no/low code Power Platform van Microsoft.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
4
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06

Het Microsoft Power Platform: de versneller van jouw digitale transformatie

Contact