Macaw.nl/Smart Collaboration

Smart Collaboration

Verhoog de effectiviteit van samenwerking met smart collaboration.
Meer ontdekken

Samen succesvol met Collaboration

Ten opzichte van vijf jaar geleden werken collega’s twee keer zoveel samen. Door technologische ontwikkelingen werken we sneller, kortcyclischer en werken we extern meer samen. Dit vraagt om snel kunnen schakelen en meer afhankelijkheid ván elkaar. En het biedt steeds meer kansen om samen succes te bereiken. Hoe zorg je dat samenwerken binnen jouw organisatie optimaal wordt ingericht en blijft verlopen? Macaw is de ideale partner om samen met jou op zoek te gaan naar de beste tools en werkmethodes om samenwerking te realiseren.

Collaboration via de “en… en…-benadering”

Lange tijd was de filosofie dat je werknemers tools geeft waarmee ze beter samenwerken en dat ze het verder zelf regelen. Zijn er vragen? Dan stel je die aan de ontwikkelaar. Inmiddels komen we er steeds meer achter dat technologie niet het enige antwoord is. De “en… en…-benadering” speelt in op dit inzicht. Daarbij is technologie nog steeds belangrijk, maar zeker niet de enige factor. Macaw helpt jouw organisatie om samenwerken in de volle breedte van je bedrijfsvoering te integreren.

Dat doen wij onder andere aan de hand van de volgende punten:

  • De samenstelling van je organisatie analyseren
  • En: de leerstijl en leeftijd van je personeel analyseren en daarop inspelen
  • En: overstappen (migreren) zonder oud gedrag te kopiëren

Samenstelling van je organisatie

Iedere organisatie is anders. De samenstelling van de organisatie is voor Macaw het startpunt om het samenwerken technologisch goed in te richten. Bij nieuwe technologie komt bijvoorbeeld training kijken en een nieuwe manier van werken. Om de juiste manier van training aan te bieden kijken wij onder andere naar leerstijlen en voorkeuren van learningmethoden. Zo willen jonge teams vaak een snelle, interactieve training, bijvoorbeeld via YouTube, terwijl oudere teams liever klassikaal les volgen.

Overstappen (migreren) zonder oud gedrag te kopiëren

Om samenwerken te optimaliseren is een verandertraject nodig. Hierbij migreert je data van legacy software naar moderne (online) tools. Veel bedrijven kopiëren dan alle gegevens en werken vervolgens op dezelfde manier verder. Terwijl het doel van migratie naar nieuwe technologie vaak is om ook een nieuwe, meer efficiënte manier van werken te bewerkstelligen. Door slimme migratiemethodes te hanteren, waarbij alleen relevante data wordt overgezet, voorkomt Macaw deze valkuil.

Smart Collaboration en Macaw

Bij Macaw is samenwerken altijd onderdeel van een groter geheel, zoals een het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen technologie toe te passen, maar dit vooral in te zetten om werknemers optimaal te ondersteunen. Samenwerken is de kern van dit proces, waarbij autonome werknemers in (project)teams samenwerken om de beste resultaten voor jouw organisatie te behalen.

Wil jij de samenwerking binnen jouw onderneming over de volle breedte verbeteren? Of ben je op zoek naar manieren om jouw personeel efficiënter samen te laten werken? Macaw helpt je daarbij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijk advies?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Case

Schoeller Allibert verhoogt productiviteit medewerkers door adoptie Office 365

Schoeller Allibert heeft als doel om dit te moderniseren, waarbij oplossingen in de cloud de voorkeur hebben. Het doel is om medewerkers productiever en efficiënter te laten werken door hen te ondersteunen met een platform voor communicatie, kennisdeling en samenwerking. Dit werd gerealiseerd met Microsoft Office 365. Om daadwerkelijk een positieve verandering voor de medewerkers teweeg te brengen was adoptie & beheer een belangrijke factor tijdens dit proces. Inmiddels maken dagelijks ruim 1000 medewerkers gebruik van het Microsoft 365-platform en ruim 800 personen van Microsoft Teams. Meer details lezen over deze digitale transformatie met de focus op online samenwerken? 

Schoeller Allibert Office 365 platform
Taking the next steps
01 / 03 03
Zo creëer je een fantastische Employee Experience
Het binnenhalen én behouden van medewerkers is op dit moment belangrijker dan ooit. Ontdek in dit whitepaper hoe je met behulp van technologie een fantastische employee experience creëert. Hierin lees je hoe je personeel niet alleen efficiënt en productief kunt inzetten, maar ook hoe de inzet van tech echte ambassadeurs van hen maakt.
Connect en empower je firstline workers
Minder dan 25% van de firstline workers heeft de juiste tools om zijn of haar werk te doen. In dit webinar laat onze expert je zien hoe je jouw firstline workers in je organisatie integreert en de beste employee experience creëert. En niet te vergeten: hoe zit dat met de business value?
Microsoft & Macaw: Adoptie Workshop
Een investering in een nieuwe technologie zoals een intranet of employee experience platform is pas succesvol als medewerkers deze ook echt gebruiken en toepassen in hun voordeel. Tijdens deze workshop helpen Microsoft en Macaw jou om je doelgroepen in kaart te brengen, adoptie te vergroten en jouw investering om te zetten in winst.
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Contact