Macaw.nl/Diensten/Smart Collaboration

Smart Collaboration

Verhoog de effectiviteit van samenwerking met smart collaboration.
Meer ontdekken

Samen succesvol met Collaboration

Ten opzichte van vijf jaar geleden werken collega’s twee keer zoveel samen. Door technologische ontwikkelingen werken we sneller, kortcyclischer en werken we extern meer samen. Dit vraagt om snel kunnen schakelen en meer afhankelijkheid ván elkaar. En het biedt steeds meer kansen om samen succes te bereiken. Hoe zorg je dat samenwerken binnen jouw organisatie optimaal wordt ingericht en blijft verlopen? Macaw is de ideale partner om samen met jou op zoek te gaan naar de beste tools en werkmethodes om samenwerking te realiseren.

Collaboration via de “en… en…-benadering”

Lange tijd was de filosofie dat je werknemers tools geeft waarmee ze beter samenwerken en dat ze het verder zelf regelen. Zijn er vragen? Dan stel je die aan de ontwikkelaar. Inmiddels komen we er steeds meer achter dat technologie niet het enige antwoord is. De “en… en…-benadering” speelt in op dit inzicht. Daarbij is technologie nog steeds belangrijk, maar zeker niet de enige factor. Macaw helpt jouw organisatie om samenwerken in de volle breedte van je bedrijfsvoering te integreren.

Dat doen wij onder andere aan de hand van de volgende punten:

 • De samenstelling van je organisatie analyseren
 • En: de leerstijl en leeftijd van je personeel analyseren en daarop inspelen
 • En: overstappen (migreren) zonder oud gedrag te kopiëren

Samenstelling van je organisatie

Iedere organisatie is anders. De samenstelling van de organisatie is voor Macaw het startpunt om het samenwerken technologisch goed in te richten. Bij nieuwe technologie komt bijvoorbeeld training kijken en een nieuwe manier van werken. Om de juiste manier van training aan te bieden kijken wij onder andere naar leerstijlen en voorkeuren van learningmethoden. Zo willen jonge teams vaak een snelle, interactieve training, bijvoorbeeld via YouTube, terwijl oudere teams liever klassikaal les volgen.

Overstappen (migreren) zonder oud gedrag te kopiëren

Om samenwerken te optimaliseren is een verandertraject nodig. Hierbij migreert je data van legacy software naar moderne (online) tools. Veel bedrijven kopiëren dan alle gegevens en werken vervolgens op dezelfde manier verder. Terwijl het doel van migratie naar nieuwe technologie vaak is om ook een nieuwe, meer efficiënte manier van werken te bewerkstelligen. Door slimme migratiemethodes te hanteren, waarbij alleen relevante data wordt overgezet, voorkomt Macaw deze valkuil.

Smart Collaboration en Macaw

Bij Macaw is samenwerken altijd onderdeel van een groter geheel, zoals een het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen technologie toe te passen, maar dit vooral in te zetten om werknemers optimaal te ondersteunen. Samenwerken is de kern van dit proces, waarbij autonome werknemers in (project)teams samenwerken om de beste resultaten voor jouw organisatie te behalen.

Wil jij de samenwerking binnen jouw onderneming over de volle breedte verbeteren? Of ben je op zoek naar manieren om jouw personeel efficiënter samen te laten werken? Macaw helpt je daarbij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Collaboration & Modern Workplace
01 / 02 02
Modern Workplace
Een Modern Workplace zorgt ervoor dat medewerkers het beste uit zichzelf halen, met elkaar op een veilige manier kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps.
User Adoption
Minstens net zo belangrijk als technisch mooie samenwerkingsoplossingen is dat mensen goed met deze oplossingen kunnen werken en deze volledig omarmen.
Webinar

10 tips voor Microsoft Teams

Hoe richt je Teams het beste in en hoe kun je er makkelijk mee werken? Kijk dit kosteloze webinar en doe nieuwe tips op om efficiënter samen te werken. Haal het maximale uit Teams en jouw organisatie!

microsoft teams tips

De werkwijze van Macaw

 • Strategy

  Van brand identity tot ambitie, Macaw helpt bij het vormgeven van een succesvolle klantstrategie. Daarbij helpen wij om businesswaarde en doelen in kaart te brengen en een aantrekkelijke en heldere propositie te formuleren. Daarbij houden we continu focus op groei en effectiviteit. Als digital partner gebruiken we al 25 jaar onze disruptieve kracht van technologie en vindingrijkheid om de business van onze klanten digitaal verder te helpen en te innoveren.

 • Design & Build

  Van het uitwerken van concept en ontwerp, tot en met development en gebruikersadoptie, Macaw biedt je de tools die bijdragen aan geweldige klantervaringen en medewerkersproductiviteit. Ons team brengt een startup mindset en flexibele methodieken mee aan tafel. We helpen om bij onze klanten waarde te creëren in manieren die hun klanten verrassen, medewerkers beter in hun kracht zetten en hun operationele effectiviteit verbeteren.

 • Run & Optimize

  We zorgen dat jouw organisatie iedere dag beschikt over snelle, veilige en betrouwbare systemen die eenvoudig te schalen zijn. Uiteraard helemaal compliant en met oog op de mensen die ermee moeten werken. Naast het in stand houden van deze omgevingen zorgen we ervoor dat ze meebewegen met de veranderende wensen en eisen van jouw bedrijf.

Macaw | Full-service digital partner

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Ben je op zoek naar een advies op maat of wil je een keertje sparren? Maak een afspraak of bel ons. Onze experts staan voor je klaar.

macaw nederland contact