Microsoft Purview geeft grip op al je data

Wil je compliant datagedreven werken? Dan moet je kunnen vertrouwen op de datakwaliteit en dat is voor veel CDO’s een uitdaging. Met Microsoft Purview krijg je geautomatiseerd grip op al je data, waar het ook staat. Dit helpt je bij het inrichten van de data governance op je on-premises -, multi-cloud- en SaaS-omgevingen.

Wat is Purview?

Microsoft Purview is een geïntegreerde oplossing voor gegevensbeheer. Het biedt je inzicht in je volledige datalandschap. Je maakt hiermee onder andere al je SAP-gegevens, Microsoft 365-data en alle on-premises bestanden inzichtelijk. Het geeft inzicht in waar de data is vastgelegd, welke bewerkingen ermee zijn gedaan en in welke datamodellen en rapportages de data wordt getoond. Je krijgt hierdoor een visueel beeld van de bron en de bewerkingen tot en met het Power BI-rapport.

De voordelen van Purview

Elke organisatie wil op basis van data de beste keuzes maken. De gegevens moeten dan wel betrouwbaar zijn om bijvoorbeeld een goede omzetvoorspelling te doen. Purview helpt met:

 • (Automatische) dataclassificatie
 • Data lineage waardoor je ziet waar data is opgeslagen, wordt bewerkt en wordt aangeboden
 • Inzicht in welke data beschikbaar is, waar deze data staat en wie de eigenaar is van de dataset in de datacatalogus
 • Inzicht in de samenhang tussen data en de gebruikte definities in de datacatalogus
 • Toegang en toegangscontrole
 • Integratie met de security-paraplu van Microsoft

  Betrouwbare data dankzij de datacatalogus

  Wil je een nieuw Power BI-dashboard bouwen om de omzet te kunnen voorspellen? Dat lukt alleen met de omzetgegevens uit al je databronnen. Met de zoekfunctionaliteit in de datacatalogus vind je in je volledige datalandschap alle bestanden met het woord omzet en andere relevante zoektermen. Omdat je dan ook direct ziet wie de eigenaar is van de data, kun je daar direct mee schakelen om te checken of je de data goed interpreteert. Hiermee verbeter je de datakwaliteit en baseer je bijvoorbeeld je omzetprognose of risicoanalyse op betrouwbare data.

  AVG-compliant werken

  De datacalogus helpt je ook om AVG-compliant te laten werken. Zo vind je eenvoudig alle plekken waar BSN-nummers, adresgegevens of andere privacygevoelige informatie staat opgeslagen. Dit helpt niet alleen bij het lokaliseren van deze gegevens, maar natuurlijk ook met het afdoende beschermen ervan.

  Macaw geeft extra inzicht

  Microsoft Purview helpt bij het verbeteren van inzicht, Macaw voegt er handige functionaliteit aan toe. Door logging van datagebruik te combineren met de Purview data zie je in één oogopslag wie er toegang tot de gegevens heeft, wie ze inziet, kopieert of wijzigt. Checkt een ex-HR-medewerker in zijn nieuwe rol als sales nog steeds salarisgegevens? Dankzij de logs maak je een einde aan onjuiste toegangsrechten en oneigenlijk gebruik. Met deze classificatie kun je je hele securitymodel inrichten, iets wat een verzekeraar samen met Macaw succesvol deed.

  Bedrijfsgeheimen blijven binnen boord

  Regelmatig staan verhalen in de media over bedrijfsgeheimen die door medewerkers worden verkocht aan concurrenten. Vertrouwen is goed, maar controle met Purview is beter. Door de classificering zie je meteen welke medewerkers toegang hebben tot je blauwdrukken, winstprognoses of andere bedrijfsgevoelige informatie. Mag een salesmedewerker bijvoorbeeld toch bij technische gegevens, dan voeg je bij diens profiel extra labels toe zodat diegene wel bij de data kan om de perfecte presentatie te maken.

  Purview naadloos integreren met Macaw

  Als meervoudig Microsoft Partner garandeert Macaw de perfecte integratie van Purview in jouw datalandschap. Om data om te zetten in waarde starten we altijd met een Fundamentals Fase waarin we een solide basis leggen en adviseren we op basis van de best practices van Microsoft en onze jarenlange ervaring. Nu kun je aan de slag met datagedreven werken. Hulp nodig? Neem contact met ons op.

  Persoonlijk advies?

  Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
  Partnerships

  Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

  Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

  Contact