Macaw.nl/Data Train

Data Train: in 6 weken gegarandeerd waarde uit jouw data

Jij wil sneller sturen en harder groeien op basis van data. Data Train helpt jou data omzetten in waarde, binnen 6 weken.
Meer ontdekken
Haalt jouw organisatie waarde uit data of is dit nog een wens? Wij helpen je deze stap te zetten zodat data jou die inzichten geeft waarmee je sneller stuurt en groeit. Met Data Train helpt Macaw jouw bedrijf zo snel mogelijk naar de bestemming: datagedreven werken.

1. Data Strategy Assessment

Allereerst voeren we een assessment uit. Hierbij checken we jouw instapniveau. Dit is niet alleen een technisch verhaal, want het gaat ook om de mensen die met de data aan de slag gaan. Denken je collega’s al vanuit data, is de organisatie klaar voor de volgende stap en wat heb je daarvoor nodig? Daarnaast brengen we de strategische kansen en uitdagingen van de organisatie in kaart en bepalen we gezamenlijk wat de eerste value case op het dataplatform wordt. Hiermee voegen we direct waarde toe aan je organisatie.

2. Expert Team werkt in 6 weken naar waarde

Als het technologische ecosysteem en het dataplatform klaarstaan, begint het Expert Team. Dit team doet het eerst voor, dan doen we het samen en daarna doen kun je het zelf. Deze groep is zelfredzaam, bewust klein en kent een vaste samenstelling. Hierdoor schakelen deze professionals razendsnel en komen ze in 6 weken tot waarde.

Actuele stuurdata tegen lagere kosten

Zo hielp Macaw een logistiek bedrijf aan geautomatiseerde management rapportages. Het bedrijf huurde eerder een derde partij in om die te maken. De rapportages waren hierdoor kostbaar en niet up-to-date. Macaw kwam, zag en hielp. Binnen 6 weken heeft het bedrijf:

 • Dagelijks actuele stuurdata voor het MT
 • Kosteloze verversing van de rapportages
 • Automatische verzameling en distributie van data 
 • 8 uur tijdsbesparing per week

  3. Samen een schaalbaar team samenstellen

  Als de eerste value case live is, maakt het Expert Team plaats voor een schaalbaar team van jouw eigen mensen en die van ons. Samen richten we een datateam in dat strategische en operationele doelen waarmaakt. We bepalen samen hoe groot het team moet zijn en welke rollen en expertise je nodig hebt.

  Eén contract voor een flexibel team

  Data is van strategische waarde; daarom behoud je bijvoorbeeld het strategisch en tactische leiderschap en huur je data-engineers in die backlogs wegwerken. Die zorgen voor de gewenste versnelling. Door de flexibele inzet van het schaalbare team kan versneld en vertraagd worden als dat gewenst is. Wij weten dat je de ene week een andere expertise nodig hebt dan de andere week. Daarom hebben wij een unieke contractvorm die je flexibiliteit en efficiëntie garandeert. We leveren maatwerk vanuit een vast kernteam dat nooit meer dan 3 klanten bedient. Op basis van de doelen en de gevraagde expertise krijgen klanten zo altijd de juiste medewerker.

  Altijd de beste teamsamenstelling

  Het contract passen we niet aan. Dit werkt flexibeler voor jou en je krijgt altijd de best passende expertise. Hierdoor leveren wij wat jij echt nodig hebt zodat je sneller en efficiënter je cases kunt uitwerken. Zo heb je de optimale samenstelling van interne en externe krachten, met de kortste time to market.

  Klaar voor de volgende stap?

  Wil jij ook waarde uit je data halen? Wij helpen je graag op weg. Ons meervoudige Microsoft Partnership onderstreept wat we in huis hebben. Ook klaar voor de volgende stap? Neem contact op voor meer informatie over Data Train. 

  Data Analytics

  Advies op maat?

  Neem contact op met onze data expert, Dennis Rosenbrand, hij helpt je graag verder.
  Case

  Cube Cold Europe krijgt direct grip op acquisities met Macaw Smart Data Platform

  Cube Cold Europe is een infrastructuurplatform voor koel- en vriesopslag met een buy and build strategy. Het koopt cold store bedrijven in Europa en smeedt er één synergetisch geheel van. Bij elke acquisitie moet Cube Cold in één oogopslag weten hoe de bedrijven ervoor staan. Met het Smart Data Platform, werd dit binnen een half jaar en tot volle tevredenheid gerealiseerd.

  customer-data-platform-cto
  Taking the next steps
  01 / 04 04
  Whitepaper: Customer Data Platform
  Hoe goed ken jij de klant? Met het Customer Data Platform integreer je alle klantdata, zowel binnen als buiten de organisatie, en ben je in staat om klantgedrag te begrijpen én voorspellen. Meer details lees je in het whitepaper.
  Webinar: Microsoft Fabric
  Als data of IT expert is het je afgelopen tijd vast niet ontgaan: Microsoft Fabric. Wat betekent de komst van deze nieuwe technologie voor de roadmap van jouw organisatie? Onze experts praten je in dit webinar bij.
  Webinar: Azure Synapse
  Wil je gemakkelijker en sneller vragen beantwoorden door middel van je data? Maak jij al optimaal gebruik van data of zou je dat graag willen doen? Azure Synapse Analytics zet je data in een handsomdraai om in bruikbare inzichten. In deze video laten we je zien hoe gemakkelijk dat gaat.
  Workshop: Data Modernization In A Day
  In één dag een beeld van je dataplatform-architectuur en een roadmap naar een Smart Data Platform in Microsoft Azure? Daar helpen we je mee tijdens de Data Modernization in a Day workshop. Lees hier meer en vraag jouw deelname aan.
  Facts & Figures
  Over Macaw

  Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

  25+
  Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
  150+
  We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
  450+
  Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
  3
  Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
  4
  Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
  8
  Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
  01 / 06
  Contact