Bouw golden records met Profisee

Zonder golden record zul je nooit datagedreven werken. Vaak kunnen organisaties hun relaties (klanten, leveranciers, medewerkers), producten, diensten en assets over alle domeinen heen niet betrouwbaar digitaal herkennen.

Datakwaliteit is essentieel

Datakwaliteit is van onschatbare waarde. Het zijn niet de grote hoeveelheden data die van waarde zijn: data wordt pas echt waardevol als je stuurt op betrouwbare en nauwkeurige informatie. Slechte datakwaliteit kan leiden tot kostbare fouten, inefficiënte processen en verkeerde strategische keuzes. Daarom is het cruciaal dat bedrijven de integriteit van hun data waarborgen en databronnen optimaliseren.

Wat is Profisee?

Profisee is een Master Data Management (MDM) platform dat helpt om de kwaliteit van data te verbeteren. Het biedt een eenduidig beeld van de data. Profisee verbetert de datakwaliteit en matcht de data met behulp van data quality en data matching rules en slaat de resultaten op. Deze golden records zijn de basis om bijvoorbeeld een 360 graden beeld van klanten of assets op te bouwen. Deze 360 graden inzichten zijn curciaal in het proces naar een data gedreven organisatie.

De voordelen van Profisee

Met Profisee maak je één centrale versie van de waarheid, waar de hele organisatie uit kan putten. Bij elke verandering volgt een geautomatiseerde check op de datakwaliteit. Voert klantenservice een klant aan met postcode 1234 ab in plaats van 1234AB, dan zorg je met goedkeuringsstromen, al dan niet met de tussenkomst van een data steward, dat dit record juist wordt opgeslagen. Door de records te koppelen aan bijvoorbeeld toegangsrechten verbetert ook de governance en security. Het wordt hierdoor duidelijk wie er toegangsrechten heeft tot AVG-geclassificeerde data en wie toegangspassen in bezit hebben.

Data wordt met Profisee:

 • Samengevoegd
 • Nauwkeurig
 • Up-to-date
 • Compleet
 • Consistent
 • Uit de silo’s gehaald
 • Beter beheerd

  Schaalbaar en in elke configuratie

  Profisee heeft ook een aantal technische voordelen. Het is schaalbaar, werkt over verschillende domeinen, draait in Azure én on-premise. Profisee installeer je ook vanuit de Azure Marketplace en integreert hierdoor naadloos in de Microsoft-architectuur en Purview. Hiermee breng je de governance en lineage van je gehele datalandschap op orde.

  Profisee in de praktijk: Betere governance, verscherpte security en lagere kosten

  Een multinational wil een datagedreven HR-beleid. Dat vraagt om grip op het personeelsbestand van interne en externe medewerkers. Het bedrijf mist een scherp beeld omdat deze gegevens in verschillende HR- en ERP-tools staan. Met Profisee brachten ze de verschillende databronnen samen en harmoniseerden ze deze. Nu heeft de organisatie een eenduidig beeld van het aantal interne en externe medewerkers. Bovendien weten ze ook het aantal verstrekte licenties en laptops. Dankzij dit inzicht kon het bedrijf de toegangscontrole tot data en applicaties verscherpen. Het resultaat: een datagedreven HR-beleid, betere governance, verscherpte security én lagere kosten.

  Bank-verzekeraar heeft meer grip

  Macaw helpt met Profisee ook om een bank-verzekeraar beter als koepelorganisatie te laten fungeren. De moedermaatschappij biedt nu alle dochterondernemingen centraal alle geverifieerde klantrecords aan, aanpassingen binnen de “mijn omgeving portal” worden direct verwerkt. Elke afdeling spreekt nu klanten aan met de juiste naam en aanhef, en contactgegevens zijn helemaal up to date. Bovendien is de governance goed geregeld. Niet alle data mag gedeeld en gesynchroniseerd worden, bovendien is nu duidelijk wie er met welk type data aan de slag mag in verband wet- en regelgeving.

  Microsoft, Macaw en Profisee werken nauw samen

  Vanuit de business en technologie zijn Macaw en Profisee als duo zichtbaar bij klanten op locatie. Samen helpen we bij het ontwikkelen van business cases en het succesvol implementeren van de technologie, zodat je snel resultaat ziet.

  Macaw zet je data om in waarde

  Het groeien in data volwassenheid vraagt om een datastrategie en een technisch fundament. Macaw helpt je bij het integreren van Profisee in de volledige Azure data-architectuur. Macaw helpt met het opzetten van jouw datastrategie en vertaalt deze naar een value cases gedreven roadmap. Wil jij ook een gepersonaliseerde data roadmap? Neem contact met ons op, dan leggen we samen de basis om datagedreven te werken.

  Persoonlijk advies?

  Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
  icon
  Manufacturing
  Boskalis optimaliseert master data management voor HR met Profisee
  Baggeraar Boskalis liep tegen grenzen aan in haar master data management. Profisee bleek dé flexibele, schaalbare oplossing voor verdere groei. Als enige Nederlandse Profisee-partner ging Macaw een hechte samenwerking aan met Boskalis, met waardevolle resultaten als gevolg.
  Partnerships

  Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

  Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

  Contact