Macaw.nl/Financiële dienstverlening

Digitaal transformeren binnen de financiële dienstverlening

Ga samen met Macaw je digitale uitdagingen te lijf!
Ontdek meer

Na jaren van digitaal pionieren, schieten FinTechs de grote spelers binnen de financiële dienstverlening aan verschillende kanten voorbij. Hoe banken en verzekeraars net zo wendbaar worden als zij? Door te transformeren! Daarvoor heb je als financiële dienstverlener wel verschillende digitale uitdagingen om te tackelen. Macaw helpt je daarbij! 

Challenge

Meer business value halen uit (klant)data

Net zoals FinTechs willen ook de grote spelers binnen de financiële dienstverlening meer datagedreven werken. De data, díé hebben jullie. Nu is het tijd om daar meer waarde uit te gaan halen. Voor je organisatie en voor je eindklant. Met behulp van een Smart Data Platform haal je meer business value uit deze (klant)data. Wat jullie weer kunnen gebruiken om onder meer de customer journey verder te automatiseren en personaliseren

customer-data-platform-cto
Challenge

Een efficiëntere bedrijfsvoering (o.a. Straight Through Processing)

De financiële dienstverlening is hypercompetitief. Wil je als financiële dienstverlener je huidige klanten behouden én nieuwe klanten aantrekken? Als verzekeraar moet je dan bijvoorbeeld de poliskosten verlagen, zodat klanten geen reden hebben om over te stappen. Met behulp van o.a. Straight Through Processing (STP) maak je processen, zoals klantacceptatie en schade-afhandeling, veel efficiënter. Dit steeds verder optimaliseren en automatiseren kan met behulp van no-/low-code. 

finance
Challenge

Optimale risicobeheersing binnen veeleisende wensen, wetten en DNB controls

Environmental, Social & Governance (ESG) komt als wettelijke en maatschappelijke vereiste bovenop de steeds strengere wet- en regelgeving rondom compliance. De rapportagedruk neemt dus alleen maar verder toe. Rapportagetools en Business Intelligence (BI) maken deze vereisten, risico’s én je voortgang hierbinnen inzichtelijk. Voor je organisatie en je stakeholders. De financiële dienstverlening moet dus aan de slag met Data & Analytics en Power BI. 

Customer Data Platform
Challenge

Altijd en overal veilig werken binnen de financiële dienstverlening

Medewerkers willen niet meer fulltime terug naar kantoor. Ook binnen de financiële dienstverlening vormen hybride (samen)werkvormen het nieuwe normaal. Maar hoe zorg je ervoor dat al je medewerkers altijd en overal eenvoudig toegang hebben tot hun benodigde documenten en data? Cloudmigratie en de adoptie van hybride werkplekapplicaties verhogen het werknemersgeluk binnen de financiële dienstverlening; cruciaal in de war for talent! 

digital workplace
Deze organisaties hielpen we eerder!

Menzis versnelt innovatie en digitalisatie om scherpere premies te bieden

Menzis opereert in een markt die zeer concurrerend is en regelmatig in het nieuws is. Momenteel koppen de kranten zaken als ‘Angst dat zorgpremies onbetaalbaar worden’ en ‘Bijna helft Nederlanders vreest zorgverzekering niet te kunnen betalen’. De druk op het beheersen van kosten om premies zo scherp mogelijk neer te zetten is hoog. Dit zorgt – samen met de vraag om flexibiliteit en de verplichtingen ten aanzien van toezichthouders – naar een groeiende inzet van innovatie, naar digitalisering en continue verbeteringen op velerlei gebieden, waaronder IT.
Deze organisaties hielpen we eerder!

CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud

‘Schade-specialist’ CED was op zoek naar een oplossing om sneller en kwalitatief betere data-inzichten te leveren aan haar zakelijke doelgroep. Dat werd het Modern Smart Data Platform. Welke inzichten leverde dat op?
Deze organisaties hielpen we eerder!

BNG Bank bouwt in een week robuuste Power App voor vastleggen risico’s

Samen met Macaw ontwikkelde BNG Bank een app om risico’s en controles te beheren. Met de hulp van Power Apps lukte dat in een week. Hoe speelden ze dat klaar?
Deze organisaties hielpen we eerder!

Klaverblad Verzekeringen schakelt Macaw in om Future of Work-wensen te realiseren

Microsoft SharePoint en Teams helpen Klaverblad Verzekeringen makkelijker samen te werken, efficiënter te communiceren en informatie snel en eenvoudig te delen.
Deze organisaties hielpen we eerder!

Macaw en Univé: ‘from scratch’ naar blockchain applicaties. Challenge accepted!

Univé vindt in Macaw een kennispartner die hen in de praktijk laat zien hoe Blockchain voor een verzekeraar kan werken. En Macaw kreeg een kans om de Blockchain Workbench in de praktijk uit te testen! In een aantal weken tijd ‘from scratch’ werden twee werkende blockchain applicaties gebouwd voor Univé. Met voor iedereen het gewenste resultaat.
Deze organisaties hielpen we eerder!

Univé nog klantgerichter door optimalisatie data-analyse

Voor ieder bedrijf is een effectieve analyse van een brede variëteit van bedrijfsgegevens belangrijk om de juiste strategische en operationele keuzes te maken. Dat geldt zeker voor verzekeraars, die actief zijn in een zeer competitieve markt. Met het oog daarop schakelde verzekeraar Univé Macaw in om het analyseproces met behulp van een no/low code applicatie binnen het Power Platform verder te optimaliseren.
01 / 06
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
8
Onze klanten beoordelen onze service met een 8.
01 / 06
Evenementen voor financiële dienstverleners
01 / 03 03
Webinar
Verhoog digitale innovatie binnen je organisatie met het Power Platform
Hét platform waarmee je je business-behoeften razendsnel omzet in digitale oplossingen. In dit webinar vertelt onze expert je alles over de onderdelen van het platform, hoe bedrijven dit toepassen en hoe Macaw haar klanten helpt, van business apps tot een volledig toekomstbestendig Power Platform.
Workshop
Governance
Microsoft 365 is een geweldig platform, maar beheer (governance) is noodzakelijk. In de Macaw Governance Workshop bespreken we alle relevante topics die belangrijk zijn voor het toekomstbestendig implementeren en beheren van Microsoft 365 binnen jouw organisatie.
Workshop
Power BI Dashboard in a Day
Hands on aan de slag met Power BI. Bouw tijdens deze workshop in één dag je eigen dashboard en verbeter je skills. Leer alles over rapportages en dashboards die jouw organisatie helpen de juiste zakelijke beslissingen te maken.
Contact